VÍDEO | La Copa Àfrica viu una cantada surrealista d’un porter

La Copa Àfrica d’enguany continua oferint imatges curioses. Si durant la primera jornada un àrbitre va oferir el moment més estrany de l’any futbolístic en decretar el final d’un partit cinc minuts abans de temps, en la segona jornada del torneig el protagonista desafortunat ha sigut el porter de la Selecció de Costa d’Ivori en el partit de fase de grups entre el seu combinat i el de Serra Lleona.

Corria el minut 93 i els Elefants estaven a punt d’endur-se una victòria per la mínima contra els sierraleonesos. Era un 2-1 favorable, que atorgava els segons tres punts i per tant assegurava la classificació per a la següent fase. En una jugada aparentment inofensiva i controlada, el veterà porter Badra Ali Sangaré va llençar-se per atrapar la pilota amb les mans. Però aquesta se li va escórrer, i un futbolista serraleonià va servir un company seu per empatar el partit.

Abans d’això, l’imparable davanter de l’Ajax Sébastien Haller havia avançat el Costa d’Ivori, Musa Noah Kamara havia empatat i el futbolista de l’Arsenal Nicolas Pépé havia tornat a decantar la balança pels primers. A les acaballes del partit, Alhaji Kamara va establir el 2-2 definitiu gràcies a un error que podria acabar sent anecdòtic. Perquè Costa d’Ivori tindrà en la següent jornada l’oportunitat de tancar la classificació i de fer-ho com a primera de grup. Ho faria si guanya a la Selecció d’Algèria, sorprenent última de grup, o si empata i també ho fan Guinea Equatorial, actual segona de grup, i la mateixa Serra Leona, tercera.

La selecció entrenada pel francès Patrice Beaumelle, en la qual han jugat anteriorment futbolistes il·lustres com l’exblaugrana Yaya Touré o Didier Drogba, és una de les favorites per endur-se el proper 6 de febrer el trofeu de la Copa Àfrica. Si ho fes, revalidaria els triomfs aconseguits l’any 2015 a Guinea Equatorial i l’any 1992 al Senegal. Si finalment passa de fase com a primera de grup, podria enfrontar-se als quarts de final a l’Egipte de Mohamed Salah.

Trofeu de la Copa Àfrica | CAF
La Copa Àfrica viu un escàndol sense precedents a la història del futbol
Notícia: La Copa Àfrica viu un escàndol sense precedents a la història del futbol