L’Espanyol planta cara al Madrid, però marxa sense premi del Bernabéu (3-1)

L’Espanyol ha aconseguit una cosa molt difícil: avançar-se al Santiago Bernabéu. No obstant això, no ha estat suficient i el Reial Madrid han remuntat amb empenta ofensiva. Joselu ha fet un golàs per l’esquadra ben aviat i ha il·lusionat l’afició perica. Vinícius Jr, poc després, ha empatat amb una gran acció individual. El setge ofensiu dels locals ha continuat i, abans del descans, Éder Militao ha rematat una gran centrada d’Aurélien Tchouaméni al fons de la xarxa. A la represa, els madrilenys han seguit amb el setge ofensiu, però amb poc encert, en gran mesura a causa de la bona actitud defensiva dels blanc-i-blaus. Ara bé, els visitants tampoc han gaudit d’ocasions perilloses per empatar l’encontre, més enllà d’una rematada de Leandro Cabrera a la recta final. A la darrera jugada del matx, Marco Asensio ha fet el tercer i definitiu gol, amb l’Espanyol bolcat a l’atac. Finalment, una derrota que complica la vida als homes de Diego Martínez.

Inici impecable, però reacció del Madrid

L’Espanyol ha començat el partit de manera immillorable. Martin Braithwaite ha avisat amb un xut dins l’àrea que ha desviat Militao a córner i, poc després, Joselu ha obert la llauna amb una rematada impecable per l’esquadra. Els catalans han aconseguit incomodar la circulació del Madrid i, quan recuperaven l’esfèrica, sortien amb rapidesa al contraatac. Al minut 22, Vinícius Jr s’ha inventat una gran jugada individual que ha acabat amb l’empat del partit, en la primera jugada perillosa dels locals. A partir de la diana de l’empat, els blancs han posat una marxa més i han atacat amb insistència. Al minut 39, Militao ha rematat al fons de la xarxa una centrada preciosa de Tchouaméni amb l’exterior del peu, capgirant el resultat abans del descans. Tot i no fer una mala primera part, els blanc-i-blaus han marxat als vestidors per darrere al marcador.

Joselu, celebrant un gol contra el Getafe | @rcdespanyol
Joselu, celebrant un gol | @rcdespanyol

L’Espanyol ho intenta, però no n’hi ha prou

A la represa, els pericos han intentat acostar-se amb perill a l’àrea contrària, però sense encert. Jose Gragera ho ha provat amb un xut llunyà. El Madrid ha buscat ampliar el marcador amb internades de Vinícius i Rodrygo. Precisament el darrer, ha estavellat un xut de falta al travesser. El conjunt de Diego Martínez no li ha perdut la cara al partit en cap moment, i Cabrera ha rematat desviat a la recta final, en l’ocasió més clara dels pericos a la segona part. Asensio ha fet el tercer gol als instants finals, amb l’Espanyol buscant l’empat. En qualsevol cas, però, una derrota que podria deixar els blanc-i-blaus molt a prop del descens.