L’Espanyol s’emporta tres punts d’or de Vallecas (1-2)

El RCD Espanyol ha aconseguit endur-se tres punts d’or de Vallecas, l’estadi del Rayo Vallecano (1-2) en la 35a jornada de Lliga. D’aquesta manera, els blanc-i-blaus no pugen posicions i continuen en descens, però es posen a un sol punt de la salvació a tres jornades pel final. De fet, han començat guanyant amb gol de Sergi Darder, però mitjançant un penal, l’experico Raúl de Tomás ha fet el gol de l’empat al límit del descans. A la segona meitat, una recuperació al centre del camp de l’Espanyol ha permès a Darder conduir la pilota i etzibar un xut a la creueta. El rebuig ha estat aprofitat per Nico Melamed que l’ha enviat al fons de la xarxa amb un gol que ha permès que s’emportin una victòria importantíssima.

Repartiment de cops a la primera meitat

Gran primera part la que ens han deixat tant Rayo com Espanyol. Els locals han sortit amb la intenció de portar la iniciativa, però els pericos s’han sobreposat. Han arribat amb més perill als primers minuts, però ha estat l’Espanyol el que s’ha posat per davant al marcador amb un gol de Darder (0-1, 23′). Després del gol, el Rayo ha buscat amb més ganes la porteria rival. Han fet molt de mal per les bandes i així ha arribat la jugada del penal. Després d’una centrada lateral, Trejo ha controlat dins de l’àrea i Óscar Gil ha tocat la pilota amb la mà. Raúl de Tomás l’ha executat i no ha perdonat contra el seu exequip (1-1, 42′). Han començat millor els de Luis García, però han acabat patint les envestides del conjunt local en els últims minuts. Així doncs, tot obert a la segona meitat.

Darder torna a aparèixer

A la segona meitat, una recuperació de Sergi Darder ha acabat amb un xut del mallorquí que ha topat amb el pal. Al refús s’hi trobava Nico Melamed, que no l’ha desaprofitat i l’ha enviat al fons de la xarxa. A partir d’aquí, l’Espanyol s’ha defensat molt bé i s’ha endut tres punts d’or que poden valer una salvació. Veurem si d’aquí a final de temporada aquesta victòria d’avui serà recordada com l’inici de la remuntada, però la realitat és que els pericos es troben a un sol punt de la salvació, en 19a posició amb 34 punts. Així doncs, amb vida.