Món Esport
L’Espanyol decidirà bona part del seu futur el pròxim estiu

L’Espanyol acabarà la temporada en terra de ningú a la classificació si la seva situació no es torça molt en les darreres cinc jornades de Lliga. El conjunt blanc-i-blau està ara mateix a nou punts del descens, una distància que sembla definitiva quan tan sols queden cinc partits per jugar-se. La directiva blanc-i-blava ha deixat clar des del principi de la temporada que l’objectiu de la present campanya és la permanència i, tot i que sembla que els pericos l’assoliran, la seva afició no està gens contenta. Els seguidors blanc-i-blaus consideren que el seu equip té plantilla per aspirar estar més amunt a la classificació de la dotzena posició que ocupa actualment i tampoc estan gaire satisfets amb el joc del conjunt de Vicente Moreno.

El descontentament de la graderia es va fer palès després de la derrota davant el Rayo Vallecano de dijous passat a l’RCDE Stadium. Els aficionats van proferir alguns càntics en forma de protesta. La majoria d’ells anaven dirigits al director esportiu de l’Espanyol, Francisco Joaquín Pérez Rufete, però també van rebre la directiva, l’entrenador i els jugadors blanc-i-blaus. Davant l’empipament i la decepció que sent l’afició perica, el president de l’entitat, Chen Yanseng, haurà de prendre decisions importants el pròxim estiu.

En primer lloc, el màxim mandatari de l’Espanyol haurà de decidir si renova a Rufete, que finalitza contracte a l’estiu. El director esportiu blanc-i-blau forma part del club des de la temporada en què els espanyolistes van descendir a Segona Divisió i molts aficionats encara no li han perdonat que la plantilla que va confeccionar en aquell curs no fos capaç d’assolir la permanència. L’Espanyol va aconseguir tornar a la màxima categoria, però els pericos tornen a culpar Rufete de la temporada tan poc satisfactòria del seu equip. La decisió sobre la continuïtat d’aquest directiu està en mans del president. De fet, el CEO de l’Espanyol, Mao Ye, ha anunciat públicament que “Rufete ha de tenir una conversació amb Chen Yanseng“.

Una altra figura del conjunt barceloní que no té assegurada la continuïtat és Vicente Moreno. El tècnic de l’Espanyol va signar per tres temporades i l’actual campanya és la segona en què forma part del club. No obstant això, el contracte de l’entrenador valencià podria comptar amb una clàusula al seu contracte que permet que el seu vincle amb l’entitat perica es rescindeixi al final d’aquest curs. La premsa va demanar a Vicente Moreno en la seva última compareixença que esclarís si és cert que existeix aquesta possibilitat, però ell va defugir aquesta qüestió. La continuïtat o no de l’entrenador de l’Espanyol depèn del director esportiu, però Rufete no pot prendre una decisió si no sap si continuarà al seu càrrec.

Alguns futbolistes no han resolt el seu futur

Per últim, la direcció esportiva blanc-i-blava, estigui qui estigui al càrrec, haurà de decidir de manera imminent si vol renovar als jugadors que acaben contracte el pròxim estiu: Óscar Melendo, Diego López, Dídac Vilà, Fran Mérida i Oier Olazábal. A més, també haurà d’intentar assegurar la continuïtat de Sergi Darder i Adrià Pedrosa. Aquests dos futbolistes finalitzen el seu vincle amb el club perico pròxim any i són dos titulars indiscutibles. Per tant, l’Espanyol ha de decidir en breu si ho deixa tot per aconseguir la continuïtat d’aquests dos jugadors o busca una sortida per a ells el pròxim mercat de fitxatges per evitar que marxin gratis l’any vinent. En definitiva, al conjunt blanc-i-blau li espera un estiu molt mogut.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Xavi s’enrecorda de Messi i posa data al retorn d’Ansu Fati
Notícia: Xavi s’enrecorda de Messi i posa data al retorn d’Ansu Fati
Comparteix
El tècnic blaugrana ha anunciat que el davanter tornarà a jugar la setmana vinent
Carlo Ancelotti, entrenador del Madrid | Europa Press
El Madrid vol fitxar un jugador descartat pel Barça
Notícia: El Madrid vol fitxar un jugador descartat pel Barça
Comparteix
El club madrileny seguiria de ben a prop el jugador del Chelsea Antonio Rüdiger

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa