L’Espanyol no aixeca el vol i empata contra el cuer (2-2)

La victòria era obligada per a l’Espanyol. Després de la derrota del dijous passat al Sadar, els blanc-i-blaus havien de sumar els tres punts contra l’últim classificat de la Lliga Santander, l’Elx. La pressió que tenien els locals s’ha notat de seguida i és que ben aviat l’Elx s’ha avançat mitjançant un cop de cap impecable de Pere Milla. Lluny d’enfonsar-se pel matiner gol en contra, l’Espanyol ha sabut anar a pel partit i Javi Puado -el més encertat de l’equip- ha empatat el matx. A la represa, Martin Braithwaite ha capgirat el marcador, rematant una centrada d’Óscar Gil. L’alegria dels aficionats aplegats avui a l’RCDE Stadium no s’ha pogut mantenir i és que el capità visitant, Gonzalo Verdú, ha rematat al fons de la xarxa una falta penjada i ha posat el definitiu 2 a 2 a l’electrònic.

Polèmica al final de la primera part

A la primera meitat, l’Espanyol ha tornat a mostrar ben aviat els problemes defensius que arrossega aquesta temporada. Al minut 10, Pere Milla, sense marcador, ha rematat al fons de la xarxa una centrada precisa de Lucas Boyé i ha inaugurat el marcador. El gol ha esperonat els locals, que han vist com, una vegada més, començaven perdent un partit a casa. Al minut 24, Javi Puado ha fet el seu primer gol de la temporada, culminant una jugada antològica d’Edu Expósito i ha empatat el duel. La primera meitat no ha tingut més ocasions de perill, però sí polèmica. Al minut 41, Helibelton Palacios ha agafat Javi Puado quan encarava la porteria d’Edgar Badia i l’àrbitre ha assenyalat falta i targeta vermella. No obstant això, el VAR l’ha corregit i finalment s’ha quedat en targeta groga. Amb aquesta jugada, s’ha arribat el descans.

Puado, celebrant un gol contra l'Elx | Europa Press
Puado, celebrant un gol contra l’Elx | Europa Press

Decepció total a l’RCDE Stadium

A la represa, els locals han estat els dominadors incontestables del partit, amb més possessió i més jugades ofensives, però ha costat generar perill durant els primers compassos. L’Elx ha decidit replegar-se i esperar alguna errada blanc-i-blava per poder sortir ràpidament al contracop. Al minut 67, Martin Braithwaite ha empès a gol una centrada d’Óscar Gil per culminar la remuntada de l’Espanyol. El conjunt dirigit per Diego Martínez veia a prop la victòria, però, un cop més, la mala actitud defensiva ha condemnat l’equip. Al minut 81, el capità de l’Elx, Gonzalo Verdú, ha rematat a boca de gol una falta lateral penjada per Gerard Gumbau. El 2 a 2 no deixa content cap dels dos equips, però la decepció blanc-i-blava és, sense dubte, superior.