Joselu torna a ser determinant i l’Espanyol surt del descens (1-0)

L’Espanyol respira, per fi. Els blanc-i-blaus han aconseguit els primers tres punts de la temporada a l’RCDE Stadium davant el Valladolid i surten de la zona de descens. El partit ha estat soporífer durant gairebé cada minut, però una rematada de cap inapel·lable de Joselu ha significat l’únic gol del partit i la primera victòria per als locals davant la seva afició. A més, l’Espanyol ha mantingut la porteria a zero, la qual cosa només havia succeït una vegada en tota la temporada. I amb el discutit Benjamin Lecomte sota pals.

Primera part soporífera

A la primera meitat, l’Espanyol ha intentat anar a pel partit des del minut 1, però amb més ganes que precisió. Diego Martínez ha decidit apostar una altra vegada per Benjamin Lecomte a la porteria, tot i el nou error comès a Cadis. Aquesta vegada, l’aposta li ha sortit bé. El porter francès ha tingut un partit tranquil i ben resolt. Ara bé, als jugadors blanc-i-blaus els ha pesat l’ansietat d’haver de guanyar tant sí com no davant la seva afició. Joselu i Puado han pogut avançar els locals. El Valladolid, per altra banda, ja s’ha sentit còmode sense la pilota i ha aguantat sense passar-ho massa malament, esperant el moment per poder realitzar un contracop. Els primers 45 minuts no passaran a la història del futbol ni pel nombre d’ocasions d’ambdós equips ni pel gran futbol desplegat sobre la gespa del RCDE Stadium.

Joselu, jugador de l'Espanyol | RCD Espanyol
Joselu, jugador de l’Espanyol | RCD Espanyol

Joselu, l’heroi perico

A la represa, la tònica del partit ha estat la mateixa: més ganes que encert, per part dels dos equips. El Valladolid s’ha mostrat més ofensiu i ha pogut generar perill en algun contraatac ràpid. No obstant això, semblava clar que si arribava un gol seria en una jugada aïllada. I així ha estat. Al minut 77, una centrada mil·limètrica de Brian Oliván -com a Cadis- l’ha rematada Joselu al fons de la xarxa amb un cop de cap impecable. Tenir un davanter com l’ex de l’Alabès permet que, en un moment puntual, avanci al teu equip i et regali tres punts que són or pur per l’Espanyol. Pocs minuts després del gol, Javi Puado ha tingut el segon, però la seva vaselina s’ha estavellat al pal. L’Espanyol rep aire fresc.