L’Espanyol suma un valuós punt amb polèmica arbitral inclosa (1-1)

L’Espanyol ha protagonitzat un partit molt meritori al Cívitas Metropolitano. El joc i els resultats de l’equip no acompanyaven, però els homes de Diego Martínez han aconseguit un punt gairebé heroic, davant un Atlètic de Madrid en hores baixes. Els matalassers estan eliminats de les competicions europees i l’afició està molt desencantada amb els homes del ‘Cholo’ Simeone. L’Espanyol ha sortit convençut de poder obtenir algun punt i ni la polèmica expulsió de Cabrera, a la primera meitat, ha privat als catalans d’obtenir l’empat. A la segona meitat, Sergi Darder ha fet el primer gol del partit i, més tard, Joao Félix ha empatat per als locals, i encara ha pogut fer el segon als darrers instants. Dimecres, els blanc-i-blaus tenen l’opció de donar una nova alegria a la seva afició, davant el Vila-real a l’RCDE Stadium, abans de l’aturada pel Mundial.

Rigorosa expulsió de Cabrera

La primera meitat ha sigut molt pobra pel que fa a futbol. L’Atlètic de Madrid ha gaudit de la possessió, però sense concretar els atacs. L’Espanyol, en canvi, s’ha defensat amb ordre i ha tingut alguna arribada amb perill, sobretot una rematada de Joselu que ha aturat Oblak. Al minut 28, la polèmica: l’àrbitre ha ensenyat la targeta vermella a Leandro Cabrera per una agafada a Álvaro Morata, quan aquest encarava la porteria. A primera vista semblava una infracció clara, però a la repetició es veu com Morata també agafa al central uruguaià de l’Espanyol. En tot cas, el VAR no ha intervingut en considerar que es tracta d’una acció interpretable. S’ha arribat al descans amb el 0 a 0 inicial, però els blanc-i-blaus amb un home menys.

Els jugadors de l'Espanyol, celebrant un gol | @rcdespanyol
Els jugadors de l’Espanyol, celebrant un gol | @rcdespanyol

Darderisme a la segona part

El ‘Darderisme’ ha reaparegut el millor dia possible. Al minut 62, Joselu ha cedit amb el cap una pilota a Darder, qui ha rematat amb força al fons de la xarxa, impossible per a Oblak. Quan semblava que l’Espanyol hauria de suar sang per sumar un punt, el gol del capità ha canviat radicalment el partit. A l’Atlètic de Madrid li han vingut les presses, i el ‘Cholo’ ha fet canvis per intentar capgirar el marcador. Tanmateix, els blanc-i-blaus, que han jugat, probablement, el millor partit de la temporada, han sabut defensar-se amb criteri i ordre. Els locals han arribat amb perill, però Lecomte ha estat encertat. Tot i això, al minut 78, Joao Félix ha controlat una passada llarga per afusellar el porter francès de l’Espanyol, obligant els blanc-i-blaus a conformar-se amb un punt. Els matalassers han intentat trobar la victòria amb més empenta que precisió i no ha estat suficient. Dimecres, l’empat es pot fer bo a l’RCDE Stadium.