Món Esport
VÍDEO | L’emoció de Lluís Cortés després d’arribar a Catalunya

Després de quatre dies d’infern, l’odissea de Lluís Cortés i Jordi Escura ha acabat. El tècnic català de la selecció ucraïnesa femenina de futbol i el preparador físic andorrà han aterrat a Barcelona després que el dijous 24 de febrer al matí, quan va començar la invasió russa a Ucraïna, iniciessin una aventura plena de dificultats per fugir del país i tornar a casa. Finalment, després de creuar la frontera i entrar a Polònia, Cortés i Escura han pogut agafar un avió fins a Catalunya, que els ha deixat a l’aeroport del Prat, on s’han pogut retrobar amb les seves famílies. Les càmeres de la Cadena COPE han captat el moment emotiu en el qual l’entrenador de Balaguer ha abraçat els seus éssers estimats.

Lluís Cortés, reporter de guerra

Durant aquests quatre dies, Cortés s’ha convertit en un autèntic reporter de l’èxode de refugiats, malgrat que ell ha recordat que “ni soc reporter, ni he volgut ser-ho”. Ha narrat tota la seva fugida, des del moment en què van prendre la decisió de marxar i van aconseguir una furgoneta per fer-ho, fins a la seva arribada a Barcelona, passant per hores de cua a la carretera, trens plens de gent morta de por i mostres de suport per tot arreu on passava. Com ell mateix ha destacat, la companyia en tot moment del seu amic i col·lega de feina Jordi Escura ha estat fonamental per mantenir la calma i el bon humor, dos atributs que no han perdut en cap moment, tal com ells mateixos han demostrat dia rere dia.

Una reflexió final

Després de la seva arribada a Barcelona, Cortés ha volgut expressar el seu agraïment amb totes les persones que li han fet la fugida més fàcil, de la mateixa manera que ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut d’arreu del món. De fet, ell mateix ha explicat que relatar tot el que ha viscut, l’ha ajudat a portar-ho molt millor. Finalment, ha demanat encara més ajuda per a totes les persones que no han tingut tanta sort com ell i continuen atrapades a Ucraïna: “L’important és treure d’allí els que encara hi queden i que aquest sense sentit acabi com més aviat millor”.



Més notícies
Lluís Cortés i Jordi Escura, fugint d'Ucraïna | @Llcortes14
L’odissea de Lluís Cortés: de guanyar el triplet a fugir d’Ucraïna
Notícia: L’odissea de Lluís Cortés: de guanyar el triplet a fugir d’Ucraïna
Comparteix
L'entrenador català està explicant i actualitzant la seva situació mentre intenta tornar a casa
Lluís Cortés, seleccionador ucrainès | UAF
Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev
Notícia: Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev
Comparteix
L'entrenador lleidatà està valorant la millor opció per tornar a Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa