Món Esport
El primer sorteig de Copa deixa eliminatòries interessants per als catalans

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ha sortejat aquest dilluns les eliminatòries de la primera ronda de la Copa de futbol masculí. 110 equips de tot el territori de l’Estat espanyol ja coneixen el seu rival. Hi ha cinc equips que iniciaran la competició a partir de la tercera ronda: els participants de la Supercopa (Barça, Madrid, València i Betis) i el campió de la Primera RFEF (el Racing de Santander). Entre les 55 eliminatòries sortejades, hi ha set en les quals hi haurà equips catalans: l’Espanyol, el Girona, l’Olot, el Lleida, el Manresa, el Nàstic i el Mollerussa.

L’Espanyol i el Girona, contra rivals d’una categoria molt inferior

I són eliminatòries molt interessants. Els dos primers, pertanyents a la Primera Divisió, se la jugaran contra equips d’una categoria molt menor i, per tant, jugaran com a visitants. Cal recordar que fins a les semifinals, tot el torneig es disputa amb eliminatòries a partit únic. L’Espanyol, doncs, visitarà el Club Deportivo Rincón andalús, de la província de Màlaga, que juga al Grup 2 de la Divisió d’Honor Sènior andalusa. És a dir, a la sisena divisió del futbol nacional. Aquest any ho estan fent bé, ja que són líders del grup i per tant aspiren a ascendir a la Tercera RFEF. Per tant, no tenen excuses per passar de ronda.

Al Girona, per la seva banda, li ha tocat el Quintanar del Rey, equip de la província de Conca que pertany al grup 18 de la Tercera RFEF i, per tant, del grup de Castella-La Manxa. També ho està fent bé, perquè ocupa places del Play-Off per pujar a la Segona RFEF, però la diferencia de categories també obliga els de Míchel a continuar endavant i, per què no, somiar amb el bon paper al títol del KO la temporada 2018/2019, amb aquella eliminació a l’Atlètic de Madrid.

Postal del Madrid-Girona de quarts de Copa de la temporada 2018/2019, on els blancs van eliminar els gironins després del gran paper d'aquests | Girona FC
Postal del Madrid-Girona de quarts de Copa de la temporada 2018/2019, on els blancs van eliminar els gironins després del gran paper d’aquests | Girona FC

L’Olot i el Lleida ho tindran difícil; el Manresa, factible

Els altres equips catalans participants en la competició, més modestos, han rebut eliminatòries d’entitat. L’Olot, rival del Futbol Club Barcelona a la pretemporada, rebrà el Llevant, que ara mateix ocupa la setena plaça de la Segona Divisió; el Lleida rebrà l’Alabès, que és segon. El Manresa rebrà el Pontevedra, tercer per la cua al Grup 1 de la Primera RFEF. Aquest serà un duel igualat, tenint en compte que els manresans són quarts al Grup 3 de la Segona RFEF.

Favoritisme per al Nàstic, i premi gros per al Mollerussa

Finalment, el Nàstic, equip de la Primera RFEF, visitarà el Racing Rioja, que està en la zona de descens de la Segona RFEF, mentre que el Mollerussa, equip que milita a la Primera Catalana (posterior a la Tercera RFEF) rebrà ni més ni menys que el Rayo Vallecano, que ocupa la desena posició a la Lliga, que amb el tècnic Andoni Iraola té molt clares les seves idees, que aquest curs va empatar meritòriament a zero al Camp Nou, contra el Barça, i que el curs passat ja va fer un gran paper al torneig de Copa, en assolir les semifinals i caure amb honor contra el Betis.

El Barça començarà la competició als setzens, com a participant de la Supercopa

Tots aquests enfrontaments es disputaran entre el 12 i el 13 de novembre, i els guanyadors accediran a la segona ronda. Com s’ha dit, el Barça començarà a partir dels setzens de final, que tindran lloc del 3 al 5 de gener de 2023. Els vuitens i els quarts es disputaran el mateix mes, les semifinals entre febrer i març i, la final, el 6 de maig, a l’Estadio de La Cartuja de Sevilla.



Més notícies
Pedri, lluitant una pilota amb jugadors de l'Athletic | FC Barcelona
La bruixeria basca provoca una preocupant passa enrera del Barça (3-2)
Notícia: La bruixeria basca provoca una preocupant passa enrera del Barça (3-2)
Comparteix
L'equip de Xavi ha estat domat pel millor Athletic en un partit èpic i diu adéu a la Copa massa aviat
Martin Braithwaite, jugador de l'Espanyol | Europa Press
L’Espanyol no aixeca el vol i empata contra el cuer (2-2)
Notícia: L’Espanyol no aixeca el vol i empata contra el cuer (2-2)
Comparteix
Els blanc-i-blaus culminen una mala setmana i poden acabar la jornada en zona de descens
Els jugadors del Girona FC, durant el partit contra Osasuna | CA Osasuna
El Girona continua sense guanyar però surt del descens (1-1)
Notícia: El Girona continua sense guanyar però surt del descens (1-1)
Comparteix
Els blanc-i-vermells sumen un punt que els permet sortir del descens, però continuen sense vèncer
El cos tècnic del Lleida, amb Gabri al capdavant | Lleida Esportiu
Així han salvat el Lleida Esportiu de la desaparició
Notícia: Així han salvat el Lleida Esportiu de la desaparició
Comparteix
L'exfutbolista del club Luis Pereira el gestionarà a partir d'ara i promet tapar tots els forats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa