Idioma
Món Esport
VÍDEO | Domènec Torrent torna a fer una defensa aferrissada del català
Idioma

Domènec Torrent, entrenador gironí del Galatasaray turc, s’està convertint en un referent de la defensa del català al món de l’esport. El tècnic del pròxim rival del Futbol Club Barcelona, que ja va ser notícia després de l’anada dels vuitens de final de la UEFA Europa League al Camp Nou per escollir el català a l’hora de respondre una pregunta feta en castellà, ha volgut tornar a utilitzar la seva llengua en un moment en el qual hi hauria hagut més facilitats per fer-ho d’una altra forma.

Domènec Torrent ho torna a fer

En la roda de premsa prèvia al partit entre turcs i barcelonins, Domènec Torrent ha rebut una pregunta en català per part dels periodistes enviats de TV3. La seva resposta havia de ser traduïda per als aficionats del Galatasaray i per a la premsa local, així que quan ha començat a parlar en català per respondre en la seva llengua la pregunta de TV3, el traductor simultani, assegut al seu costat, li ha demanat que ho fes en castellà, ja que ell no estava preparat per traduir del català al turc. Tanmateix, Torrent ha acabat de respondre en català i, posteriorment, ha dit el mateix en castellà perquè no hi hagués problemes amb la traducció.

Cal recordar que Torrent es va endur una gran quantitat d’insults i faltes de respecte a les xarxes socials per haver respost en català una pregunta en castellà després de l’empat a zero entre el Barça i el Galatasaray al Camp Nou. D’altra banda, també va ser aplaudit per molta gent, que va valorar molt positivament que normalitzés l’ús del català d’aquesta forma. En aquesta ocasió, no se’l pot acusar en cap cas d’haver estat maleducat, ja que quan ha vist que no l’entenia el traductor, ha fet ell mateix la traducció al castellà. Això sí, abans ha volgut finalitzar la seva resposta en català per als companys de TV3.Més notícies
Domènec Torrent, entrenador del Galatasaray | Europa Press

Greus insults al tècnic del Galatasaray per reivindicar l’ús del català

Notícia: Greus insults al tècnic del Galatasaray per reivindicar l’ús del català
Comparteix
Domènec Torrent va treballar al costat de Pep Guardiola entre 2007 i 2018 i ara dirigeix el conjunt turc
Notícia: Greus insults al tècnic del Galatasaray per reivindicar l’ús del català - Mobile
Els jugadors del Barça, durant la realització de la foto oficial de la temporada | FC Barcelona

El Barça viatja a Istanbul amb una baixa i una novetat respecte a l’Osasuna

Notícia: El Barça viatja a Istanbul amb una baixa i una novetat respecte a l’Osasuna
Comparteix
Xavi Hernández no podrà comptar amb Dani Alves, però recupera el migcampista Nico González
Notícia: El Barça viatja a Istanbul amb una baixa i una novetat respecte a l’Osasuna - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Narcís a març 16, 2022 | 12:24
  Narcís març 16, 2022 | 12:24
  Moltes gràcies, paisà i compatriota ! PD : aquest estat ha d' entendre que allò que és el castellà per un de Santander .. és el català per un gironí ( si no volen pas entendre-ho és obvi ser per interessos espuris així no se'n diguin espanyols .. encara que a hores d'ara tant se me'n fum àdhuc prefereixo l' esmentin com espanyol ! ) !
 2. Icona del comentari de: Ricard a març 16, 2022 | 13:55
  Ricard març 16, 2022 | 13:55
  Entre catalans en català. Naturalment.
 3. Icona del comentari de: JordiP a març 16, 2022 | 14:15
  JordiP març 16, 2022 | 14:15
  Toca`t el nas. Quan ve un equip amb entrenador anglès, aquest contesta en anglés i ningú s'exclama. En les rodes de premsa del Barça s'utilitza el català, el castellà i qualsevol altre llengua que faci falta. I no passa res. Ara bé: porteu un equip de qualsevol país del món entrenat per un català i, sobre tot, que no se li acudeixi dir un sol mot en català. Li pot caure una de bona a les xarxes. Sabeu quin nom rep això? Sectarisme? No; una mica més. Odi? Si, potser, però hi ha un altre esglaó. Genocidi? Doncs no està gens malament: genocidi començant per l'idiomacidi. Intolerància, en tot cas. Estupidesa, obviament. Poca pesquis, per descomptat. Supremacisme, naturalment. Justament tot alló que "ells" ens atribueixen a nosaltres. Síndrome de projecció, és clar. Pobrets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa