Una Penya de rècord sorprèn el Barça i el Manresa viu una polèmica racista

El Joventut de Badalona s’ha imposat al Barça al derbi de la jornada 26 de l’ACB per 83-72. L’Olímpic de Badalona ha presentat un ambient de gala. El feu verd-i-negre ha acollit més de 12.000 persones, una xifra que suposa el rècord d’assistència a un partit de la lliga durant aquesta temporada. Els locals han dominat el marcador en tot moment liderats per Andrés Feliz i Ante Tomic, que han anotat 21 punts cadascun, i un impecable Simon Birgander, que ha aportat 15 punts i 11 rebots.

Precisament, aquest últim jugador ha fet vuit punts al primer quart. El suec s’ha imposat al pal baix a la defensa blaugrana i ha permès que els badalonins agafessin les regnes del partit des del principi. L’avantatge local al final del primer temps era de tan sols tres punts, però la Penya ha acabat d’encarrilar el duel al segon quart. El Joventut ha protagonitzat deu minuts brillants, on ha anotat 30 punts, divuit d’ells obra de Feliz i Tomic. Els locals han imposat un ritme alt que els blaugranes no han estat capaços de seguir a causa de la bona defensa verd-i-negra. D’aquesta manera, els badalonins han obtingut una renda de setze punts al descans.

El Barça ha aconseguit que el partit fos molt més lent a la segona meitat i que la Penya no se sentís tan còmoda en atac com als primers vint minuts. No obstant això, el desencert des de la línia de tres ha impedit als culers fer perillar l’avantatge local. L’equip de Sarunas Jasikevicius tan sols ha anotat sis dels 24 llançaments de tres que ha intentat en aquest partit. El FC Barcelona ha reduït l’avantatge fins als set punts a l’últim període, però Feliz i Tomic han resolt tots els moments d’incertesa per brindar el triomf a l’Olímpic. Amb aquest resultat, el Barça manté el lideratge de l’ACB i la Penya continua en quarta posició amb les mateixes victòries que el Manresa, que se situa tercer.

El Manresa passa per sobre de l’Andorra amb polèmica

El BAXI Manresa va guanyar amb molta solvència l’Andorra (94-60). L’equip del Bages va encarrilar el partit abans del descans per mitjà d’un parcial de 17-2 que va permetre que l’avantatge local arribés als quinze punts. L’equip de Pedro Martínez va signar un tercer període espectacular, on va sumar 34 punts i va superar les vint unitats d’avantatge. L’Andorra va arribar a l’últim quart totalment frustrat davant la impossibilitat de frenar la seva sagnia defensiva. El recital anotador del Manresa va continuar al darrer període fent que la renda local superés els trenta punts.

Després del partit i a través de Twitter, el jugador del Manresa Chima Moneke va acusar Nacho Llovet, de l’Andorra, d’haver-li proferit comentaris racistes durant la disputa del duel. Poc després, el mateix Llovet i el seu entrenador, David Deudal, van negar aquests fets. A més, l’Andorra va fer un comunicat assegurant que Moneke havia mentit. La versió real dels fets tan sols la coneixen els jugadors.