Món Esport
Marc Gasol arrodoneix l’ascens del Girona amb la millor notícia possible

Marc Gasol, president i jugador del Bàsquet Girona, va sembrar incertesa després que el club català assolís un històric i preciós ascens a la Lliga ACB. El guanyador d’un anell de la NBA va reconèixer, després de la definitiva victòria contra Estudiantes, que “he de veure si segueixo [com a jugador]. No vull pensar ni perdre-hi un minut. Vull desconnectar i anar-me’n de vacances”. Ara, però, si bé encara no és oficial, ja és sabut que el de Sant Boi continuarà una temporada més vestint-se de curt.

Així ho ha informat el periodista de L’Esportiu Xavi Ballesteros. Per tant, d’aquesta manera, el conte de fades particular del mitjà dels Gasol durarà, com a mínim, una temporada més. Hi havia qui pensava que l’ascens esmentat, i per tant el fet que el Girona fes els deures, podia suposar el punt i final a una carrera llarga i esplendorosa de Marc. Però ara tot fa indicar que tornarà a la categoria daurada del bàsquet espanyol.

La trajectòria de Marc Gasol a la Lliga ACB

Tornarà, perquè ja hi ha jugat cinc temporades. Hi va debutar amb el Futbol Club Barcelona, de la mà de Svetislav Pesić, la temporada 2003/2004. A Can Barça va estar tres cursos, fins que, després del gran Mundial que va fer amb la selecció espanyola l’any 2006, en el qual va assolir, juntament amb Pau Gasol i companyia, l’or. La seva relativament residual participació al Palau Blaugrana el va impulsar a fitxar per l’esmentat Akasvayu, en el qual va estar dos anys. Tots dos, a la mateixa Lliga ACB. Després que el club desaparegués, va enfilar cap a l’NBA, on ha fet una carrera esplendorosa.

Una nova fita a l’esplendorosa carrera de Marc Gasol

Mentre jugava als Estats Units, Marc Gasol va iniciar el projecte del Bàsquet Girona. Per molts motius, com ara donar l’oportunitat als nens i nenes de la província de poder-se formar en aquest esport amb garanties. Però especialment, per retornar la ciutat catalana a l’elit del bàsquet. Va emprendre el projecte l’any 2014, i el creixement és abismal. Ara, arrodonirà el procés regalant-se a ell mateix i als aficionats del bàsquet català ni més ni menys que l’oportunitat de jugar a les millors pistes del país catorze anys després.

Amb 37 anys, aquesta fita tan maca s’afegeix a les moltes altres que ha assolit el pívot durant la seva carrera. Més enllà de l’or esmentat a Japó 2006, la seva vàlua també l’ha dut a guanyar el Mundial de 2019 a la Xina, a aixecar els Eurobasket de 2009 i 2011, a convertir-se en un ídol dels Memphis Grizzlies (quan es retiri li retiraran la samarreta), a guanyar un anell de la mateixa NBA amb els Toronto Raptors, l’any 2019, i a obtenir el Premi Princesa d’Astúries de l’any 2015 juntament al seu germà Pau.



Més notícies
Jugadors del Bàsquet Girona després de pujar a l'ACB | Bàsquet Girona
El Girona de Marc Gasol torna a l’ACB després de catorze anys (60-66)
Notícia: El Girona de Marc Gasol torna a l’ACB després de catorze anys (60-66)
Comparteix
El Bàsquet Griona supera l'Estudiants i torna a l'ACB
Míchel, durant la festa de l'ascens | Girona FC
El discurs de Míchel en català i el “visca Catalunya” de Marc Gasol
Notícia: El discurs de Míchel en català i el “visca Catalunya” de Marc Gasol
Comparteix
Els moments més destacats de la festa del doble ascens gironí
Marc Gasol ha estat presentat a Fontajau com a nou jugador del Bàsquet Girona | Europa Press
Marc Gasol explica per què ha triat el Girona
Notícia: Marc Gasol explica per què ha triat el Girona
Comparteix
"És l'única opció que he estudiat", ha assegurat durant la seva presentació
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, i Pau Gasol, exbasquetbolista | Europa Press
Pau Gasol, molt decebut amb el fracàs de la candidatura dels Jocs d’Hivern
Notícia: Pau Gasol, molt decebut amb el fracàs de la candidatura dels Jocs d’Hivern
Comparteix
L'exbasquetbolista elogia l'actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, i carrega contra la del d'Aragó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa