La Penya s’imposa al Barça en un derbi frenètic (82-79)

El derbi entre el Joventut de Badalona i el FC Barcelona ha acabat amb victòria local (82-79). Els homes de Carles Duran s’han imposat suant de valent a l’Olímpic de Badalona, i tornen a guanyar un derbi quatre partits després. Els blaugranes baixen a la segona posició de la Lliga ACB, per sota del Lenovo Tenerife, mentre els verd-i-negres són dotzens. D’altra banda, el BAXI Manresa ha tornat a guanyar després de cinc derrotes consecutives a la lliga, contra el Baskonia al Nou Congost (93-80). A l’altra cara de la moneda, el Bàsquet Girona s’ha vist superat pel Gran Canària a Fontajau (69-78).

El derbi es tenyeix de verd-i-negre i el Barça perd el lideratge (82-79)

Semblava que seria un partit plàcid per als visitants, perquè al descans el Barça tenia nou punts d’avantatge. Doncs res més lluny de la realitat: els fantasmes de l’Eurolliga han aparegut. Els badalonins no li han perdut la cara al partit i al tercer quart han reaccionat, arribant a estar només dos punts per sota. Abans de l’últim quart, els visitants s’han tornat a centrar i han mantingut la distància. No obstant això, un inspirat Pau Ribas (16 punts, 3 rebots, 3 assistències), ha esperonat els locals i al darrer període han confirmat la remuntada, amb un descens gairebé inexplicable de l’encert blaugrana. A l’última acció del matx, Higgins ha tingut la victòria per al Barça, però ha fallat el triple decisiu.

Sarunas Jasikevicius, entrenador del FC Barcelona | Europa Press

El BAXI Manresa es retroba amb la victòria contra Baskonia (93-80)

Després de cinc partits consecutius perdent a la Lliga ACB, els manresans han tornat a guanyar i no contra un equip qualsevol: el Baskonia de Joan Peñarroya. Els homes de Pedro Martínez han protagonitzat el millor partit de la temporada, amb un Frankie Ferrari estel·lar (23 punts, 3 rebots, 5 assistències). El Nou Congost ha tornat a gaudir d’una victòria a la lliga i, tot i que no els serveix per sortir del descens, els catalans agafen moral per als partits que venen.

El Bàsquet Girona perd a la pròrroga (69-78)

Els homes d’Aíto García Reneses han quallat una gran segona part, però no n’hi ha hagut prou per doblegar un Gran Canària més inspirat a la pròrroga. El visitant John Shurna (22 punts i 7 rebots) ha sentenciat el Girona al temps extra. Els 13 punts i 4 assistències de Kameron Taylor o els 13 punts i 10 rebots de Marc Gasol no han estat suficients per sumar un nou triomf. D’aquesta manera, els gironins encadenen la segona derrota consecutiva i estan empatats amb el BAXI Manresa a la penúltima posició de la classificació de la Lliga ACB.