El BAXI Manresa, l’única nota negativa per als equips catalans de l’ACB

El cap de setmana dels equips catalans a la Lliga ACB només ha deixat una nota negativa: la contundent derrota del BAXI Manresa. Els manresans hauran de millorar molt si no volen patir al final de temporada. La resta, totes victòries. Les de Barça i Girona, amb solvència: els blaugranes han confirmat les bones sensacions de l’Eurolliga amb una convincent victòria a la Font de Sant Lluís i els gironins acumulen el segon triomf de la temporada -el primer a casa- escombrant l’UCAM Múrcia-. El Joventut de Badalona, per la seva banda, ha necessitat una pròrroga per superar el cuer de la lliga, el Casademont Saragossa.

El Barça s’exhibeix a la Font de Sant Lluís (80-92)

El Barça s’ha imposat a una de les pistes més complicades de la Lliga ACB. La Fonteta és sempre hostil per als blaugranes, però un gran treball col·lectiu ha permès als homes de Sarunas Jasikevicius sumar una victòria molt important. La primera part ha fregat l’excel·lent, sobretot en atac. A la segona, l’encert ha disminuït, però la defensa culer ha millorat. Després del triomf del divendres davant Olimpia Milà, aquesta nova victòria dona ales als blaugranes. El gran encert en el triple, sumat a una notable actuació de jugadors com Thomas Satoransky, Cory Higgins i Nicolás Laprovittola (21 punts de l’argentí) han permès als culers sumar dos punts vitals. Divendres vinent, Barça-Fenerbahce d’Eurolliga al Palau Blaugrana.

Sarunas Jasikevicius, entrenador del FC Barcelona | @FCBbasket

El Bàsquet Girona suma la segona victòria consecutiva (100-89)

Els homes d’Aíto García Reneses han aconseguit el segon triomf de la temporada i el primer davant la seva afició. Després de vèncer a la pista del Reial Betis, els gironins s’han desfet avui amb solvència de l’UCAM Múrcia. Fontajau ha tingut una entrada espectacular i l’equip ha notat el caliu de l’afició. Després d’una primera part espectacular, els locals s’han relaxat al tram final. Els veterans han fet la diferència: Quino Colom ha guiat els atacs de l’equip (20 punts, 4 rebots i 8 assistències) i com no, el gran Marc Gasol ha aportat la seva qualitat ofensiva i defensiva (24 punts, 4 rebots, 2 assistències). L’aler americà Kameron Taylor també ha destacat. Diumenge vinent, els gironins visiten el Palau Blaugrana.

El Joventut necessita la pròrroga per vèncer el cuer (89-84)

Els badalonins no han disputat un bon partit i han estat a punt de perdre a casa contra l’últim classificat, el Casademont Saragossa. El visitant Jessup ha tingut l’opció de guanyar el partit per als aragonesos, però la seva cistella no ha entrat i el duel s’ha encaminat a la pròrroga. Al temps extra, un Ante Tomic infal·lible des de la línia de tirs lliures ha conduït els verd-i-negres a la victòria. L’expulsió de Kyle Guy per una falta tècnica i una antiesportiva, gairebé consecutives, han desconcentrat el Joventut i gairebé provoca la quarta derrota del curs.

El Breogán apallissa el Manresa al Nou Congost (70-106)

Un BAXI Manresa irreconeixible ha perdut de 36 punts a casa. És la derrota més àmplia dels manresans des del 18 de febrer, quan van perdre de 37 punts al Palau Blaugrana. Els homes de Pedro Martínez han anat a remolc durant tot el partit i no han sabut trobar resposta a l’encert dels gallecs, comandats per un Scott Bamforth estel·lar. Els catalans han de canviar la dinàmica aviat, perquè ara mateix són els penúltims classificats de la Lliga ACB.