Jornada gairebé perfecta del bàsquet català a l’ACB

En línies generals, la jornada per als equips catalans de l’ACB ha estat francament bona. I és que, tot i la derrota del BAXI Manresa a Múrcia, destaca que el Barça s’ha posat líder de la classificació. Els blaugranes han superat el Tenerife, un rival que encara no coneixia la derrota, i han aprofitat la punxada del Reial Madrid a Vitòria per posar-se al capdavant de la taula. A més a més, el Girona ha aconseguit la primera victòria de la temporada i el Joventut de Badalona ha superat l’Unicaja de Màlaga.

UCAM Múrcia-BAXI Manresa (96-83)

No està sent un bon inici de temporada per al BAXI Manresa. Amb la derrota a Múrcia, els de la ciutat del cor de Catalunya ja acumulen quatre derrotes en cinc partits de Lliga. Aquest fet posiciona els catalans en la zona de descens, i només estan per sobre del Casademont Saragossa a la graella de la classificació. El partit del Manresa ha estat competit fins a la segona part, ja que l’UCAM Múrcia s’ha distanciat en el tercer període posant una diferència de 12 punts d’avantatge al marcador. El BAXI Manresa no ha tingut temps a reaccionar en els deu darrers minuts de l’enfrontament i suma la tercera derrota consecutiva a l’ACB.

Betis-Bàsquet Girona (71-79)

El Girona necessitava una victòria per sortir d’una situació complicada, ja que, després de les quatre primeres jornades, l’equip presidit per Marc Gasol no havia guanyat cap partit a l’ACB. No obstant això, els gironins han aconseguit emportar-se la victòria de Sevilla contra un Betis que no ho ha posat pas fàcil. El duel ha estat molt disputat fins a la botzina del final del partit, però una bona primera part dels catalans ha declinat la balança a favor de l’equip dirigit per Aíto García Reneses. Marc Gasol ha acabat el duel amb 11 punts, 5 assistències i 5 rebots.

Jugadors del Bàsquet Girona | @BasquetGirona

Barça-Lenovo Tenerife (67-65)

El Barça ha obtingut una nova victòria després d’imposar-se, per una diferència mínima, al Lenovo Tenerife. El partit ha destacat per les defenses d’ambdós equips, provocant que l’anotació fos baixa. Tot i que el Barça s’ha distanciat en moments puntuals del partit, els de Sarunas Jasikevicius han patit més del compte, ja que el Tenerife no ha abaixat en cap moment els braços i ha aconseguit reenganxar-se al marcador. Només un encertat Nico Laprovittola ha marcat la diferència del duel. El jugador blaugrana ha anotat 25 punts, ha distribuït 3 assistències i ha recuperat 2 pilotes.

Joventut de Badalona-Unicaja de Màlaga (74-65)

Finalment, el Joventut de Badalona també ha aconseguit una victòria necessària per treure el cap d’una posició complicada. Els catalans han superat l’Unicaja de Màlaga per nou punts de diferència al pavelló de l’Olímpic. L’equip de Carles Duran ha començat bé el partit i ha marxat al descans amb una diferència de set punts per sobre dels andalusos. No obstant això, els de Màlaga han reaccionat bé al tercer quart escurçant la distància a només tres punts, però un bon tram final del duel per part del Joventut amb un imparable Andrés Feliz, que ha acabat l’enfrontament amb 18 punts, ha marcat la diferència.