Món Esport
Un gran jugador marxa del Barça de bàsquet

Nick Calathes ja no és jugador del Barça de bàsquet. El base ha posat fi a una etapa curta, de dos anys, al Palau Blaugrana, i ha aterrat al Fenerbahçe. El club turc ha anunciat aquest dimarts el fitxatge. D’aquesta manera, l’equip de Sarunas Jasikevicius perd un jugador clau i important que, tot sigui dit, ja no tenia lloc amb la incorporació d’un jugador de la seva mateixa posició.

El Fenerbahçe, un altre gran equip europeu

Al jugador li quedava un any de contracte però, tal com ha informat TV3, ell i el club han pactat la rescissió. No entrava als plans del tècnic lituà i, per tant, ha buscat un gran equip europeu. Els groc-i-blaus són els vigents campions de la lliga de Turquia, després d’haver derrotat en la final dels Play-offs tot un Anadolu Efes. A més, van guanyar l’Eurolliga la temporada 2017/2018. A més, el curs següent van acabar la fase regular de la competició europea en primera posició, si bé van caure a les semifinals de la Final Four.

Calathes, doncs, marxa del club català havent guanyat una Lliga ACB i dues Copes del Rei, i havent-hi deixat empremta. I és que la gran estrella de l’equip, Nikola Mirotic, l’ha acomiadat amb un missatge al seu compte d’Instagram, en el qual ha expressat que “érem molt més que companys, érem germans. Molta sort per al meu germà i molta sort al teu nou inici. Segur que el millor encara ha de venir”.

Calathes, sense lloc al Barça en detriment de Satoransky

Calathes, com s’ha dit, és un gran jugador que va fer gala del seu talent especialment en la temporada 2020/2021, aquella en la qual els culers van obtenir el subcampionat de l’Eurolliga. De fet, el de Florida va batre el rècord d’assistències d’un jugador en un matx de la Lliga ACB quan, en el darrer curs, en va fer tretze contra el Baskonia. Ara, però, amb la incorporació de Tomas Satoransky, havia perdut el lloc.

El Fenerbahçe serà, doncs, un nou pas en la carrera del base. Abans de formar part del Barça, va jugar al Panathinaikos grec (en dues etapes), al Lokomotiv Kuban rus i als Memphis Grizzlies de l’NBA.

Després d’aquesta desvinculació, aviat es podria produïr una altra. Pierre Oriola, capità culer, podria deixar la disciplina barcelonista i fitxar pel Bàsquet Girona de Aíto García Reneses i Marc Gasol, si bé encara no és oficial.



Més notícies
Tomas Satoransky, durant la seva primera etapa al Barça | FC Barcelona
Satoranksy torna al Barça i es comença a confirmar un equip d’ensomni
Notícia: Satoranksy torna al Barça i es comença a confirmar un equip d’ensomni
Comparteix
Després d'haver anunciat el fitxatge de Jan Vesely, el Barça fa oficial la segona incorporació
Nico Laprovittola, jugador del FC Barcelona | FC Barcelona
El Barça de bàsquet renova un dels jugadors amb més màgia de la temporada
Notícia: El Barça de bàsquet renova un dels jugadors amb més màgia de la temporada
Comparteix
Nico Laprovittola renova fins al 2026 per continuar engrescant el Palau amb la seva màgia
Nikola Kalinic, jugador del Barça | FC Barcelona
El Barça de bàsquet perfecciona el seu equip
Notícia: El Barça de bàsquet perfecciona el seu equip
Comparteix
Els blaugranes fan oficial la incorporació de l'aler serbi Nikola Kalinic
Oscar da Silva, nou fitxatge del Barça | Europa Press
El Barça fitxa una de les grans promeses del bàsquet europeu
Notícia: El Barça fitxa una de les grans promeses del bàsquet europeu
Comparteix
El club blaugrana ha anunciat la incorporació de l'aler pivot alemany Oscar da Silva

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa