Món Esport
Expulsen Rússia també de les competicions europees de bàsquet

Les sancions a l’esport rus no cessen. Enmig d’un greu conflicte bèl·lic agreujat, després que la Federació de Rússia envaís Ucraïna, les principals institucions esportives estan prenent cartes en l’assumpte i fent tot el que tenen al seu abast. Després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) recomanés a les associacions esportives que vetessin la participació d’atletes russos i bielorussos (ja que Bielorússia és un ferm aliat del país rus) amb l’objectiu de “protegir la integritat de les competicions esportives mundials i la seguretat de tots els participants”, moltes hi han accedit.

En primer lloc, tant la UEFA com la FIFA han decidit expulsar les representacions russes de les seves competicions. Això significa que la selecció russa perdrà la seva oportunitat de classificar-se al Mundial de futbol que se celebrarà al Qatar entre els mesos de novembre i desembre, i que l’Spartak de Moscou queda automàticament eliminat de l’Europa League. Llavors, el Red Bull Leipzig, equip contra el qual els russos havien de disputar els vuitens de final, passen, directament, als quarts. Tots dos organismes han anunciat que mantindran aquesta mesura “fins a nou avís”. Per tant, tot fa indicar que la temporada 2022/2023 tampoc podran participar el Zenit de Sant Petersburg, el CSKA de Moscou o el mateix Spartak a les tres competicions europees futbolístiques.

Però les sancions no s’han quedat aquí. I és que les grans competicions de bàsquet han seguit aquests exemples i han decidit fer exactament el mateix. L’Eurolliga, de bàsquet, expulsarà els tres equips russos que participen en la competició: el CSKA de Moscou, l’UNICS Kazan i el Zenit de Sant Petersburg entrenat pel català i extècnic blaugrana Xavi Pascual. A més, i tal com han expressat en un comunicat, faran un “seguiment continuat de la situació” i, si aquesta “no evoluciona de manera favorable, s’anul·laran tots els partits de la temporada regular contra equips russos”. Per la seva banda, l’Eurocup farà exactament el mateix amb el Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Queda expulsat un dels grans equips històrics de l’Eurolliga

Aquesta és una notícia de molt impacte. Per contextualitzar-la com cal, cal recordar que els equips russos són de les principals potències al bàsquet. El CSKA n’és el principal. L’equip entrenat per Dimitrios Itoudis des de l’any 2014 és el segon equip més guanyador de la competició, amb vuit tornejos, i a només dos del Reial Madrid, primer amb deu. Els krasno-sinie s’han fet amb dos de les darreres cinc edicions d’Euolliga (els anys 2018 i 2016). Aquesta temporada, i per tant actualment, els tres equips russos ocupen places d’accés als play-offs: el Zenit va cinquè, el CSKA sisè i l’UNICS vuitè.



Més notícies
Dzhikiia, futbolista rus, es lamenta durant la passada Eurocopa després que Rússia caigués eliminada | @teamrussia
La FIFA expulsa Rússia de les competicions internacionals
Notícia: La FIFA expulsa Rússia de les competicions internacionals
Comparteix
A més, la UEFA fa el mateix amb els clubs russos a la Champions, Europa League i Conference League
Cortés i Escura, durant el seu viatge | @EscuraJ
VÍDEO | L’emoció de Lluís Cortés després d’arribar a Catalunya
Notícia: VÍDEO | L’emoció de Lluís Cortés després d’arribar a Catalunya
Comparteix
L'odissea del seleccionador ucraïnès i Jordi Escura ha acabat amb final feliç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa