Món Esport
La FIFA expulsa Rússia de les competicions internacionals

El conflicte entre Rússia i Ucraïna que s’ha agreujat els darrers dies arran la invasió russa al seu país veí s’està saldant amb un munt de conseqüències. La més greu i preocupant és, òbviament, la xifra de persones ferides i de víctimes mortals a conseqüència dels atacs de l’exèrcit rus. Ja són més de 350 morts i 1.600 persones ferides. Més enllà d’això, diversos països i institucions han pres cartes en l’assumpte i fent tot el que poden fer o, com a mínim, contribuint perquè el govern de Rússia es repensi si continuar fent el que està fent.

I en les hores vinents es podrien anunciar unes sancions molt contundents en matèria d’esports. Encara més. I és que la FIFA expulsarà, ni més ni menys, del Mundial la Federació Russa de futbol. És a dir, la vetarà de la repesca que, fins ara, se suposava que havia de jugar primer contra la selecció de Polònia i, en cas d’eliminar-la, contra la vencedora de l’enfrontament entre la República Txeca i Suècia.

Això ha passat després que les federacions de les tres seleccions en qüestió anunciessin la seva negativa a competir contra la selecció de Rússia al grup de la repesca. A més, les federacions d’Anglaterra, Gal·les, Dinamarca i França també es van afegir, posteriorment, al boicot. Van anunciar que es negarien a jugar un partit contra Rússia en cas que es presentés la possibilitat. Ara, doncs, només falta que la FIFA ho anunciï oficialment. Però la decisió ja està presa. Seria una sanció, doncs, històrica, que s’afegiria a una altra també molt transcendental.

La UEFA també intervé durament

Perquè la UEFA ha decidit intervenir. El càstig afectarà a, literalment, tot el futbol rus. No només la seva selecció, sinó també als seus equips. A les competicions europees a nivell de clubs hi ha un equip rus. És el Spartak de Moscou, que ha accedit als vuitens de final de l’Europa League i, també a hores d’ara, s’hauria de veure les cares amb el Red Bull Leipzig. La UEFA, però, també vetarà aquest equip i quedarà automàticament eliminat d’ella.

Aquestes decisions han nascut després d’una recomanació del Comitè Olímpic Internacional (COI). Aquest matí, aquest organisme havia aconsellat a federacions esportives internacionals com la mateixa FIFA que vetessin de les seves competicions els atletes russos i bielorussos (tenint en compte també l’aliança de Bielorúsia amb el país presidit per Vladimir Putin). Ho ha fet amb l’objectiu de “protegir la integritat de les competicions esportives mundials i la seguretat de tots els participants”.



Més notícies
Imatge d'un partit entre Polònia i Suècia | Europa Press
Tothom es nega a jugar contra Rússia a la repesca del Mundial
Notícia: Tothom es nega a jugar contra Rússia a la repesca del Mundial
Comparteix
Polònia, Suècia i República Txeca han anunciat la seva intenció de no enfrontar-se a la selecció russa
Cortés i Escura, durant el seu viatge | @EscuraJ
VÍDEO | L’emoció de Lluís Cortés després d’arribar a Catalunya
Notícia: VÍDEO | L’emoció de Lluís Cortés després d’arribar a Catalunya
Comparteix
L'odissea del seleccionador ucraïnès i Jordi Escura ha acabat amb final feliç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa