Món Esport
Tothom es nega a jugar contra Rússia a la repesca del Mundial

La invasió d’Ucraïna per part de Rússia està comportant que la selecció i els clubs d’aquest país estiguin sent boicotejats al món del futbol. En primer lloc, la UEFA va decidir canviar la seu de la final de la Champions League, que s’havia de disputar a Sant Petersburg (Rússia). A més, el més probable és que el mateix organisme prohibeixi jugar com a locals als equips russos dins del seu país d’origen.

Hores després, la selecció polonesa de futbol va anunciar la seva intenció de no disputar el partit de classificació pel Mundial que han de jugar contra Rússia el pròxim 24 de març. Ambdós equips havien d’enfrontar-se en la primera de les dues eliminatòries que conformen la repesca pel Mundial. Aquest torneig serveix perquè algunes seleccions que no han aconseguit el seu bitllet per a la Copa del Món en la fase de classificació tinguin una segona oportunitat.

Polònia i la República Txeca s’uneixen al boicot a Rússia

Si Rússia superés l’eliminatòria contra Polònia, s’enfrontaria a Suècia o la República Txeca. Ara bé, aquestes dues seleccions també es neguen a jugar contra l’equip rus. El president de la federació sueca, Karl-Erik Nilsson, ha manifestat que “decideixi el que decideixi la UEFA, nosaltres no jugarem contra Rússia al març. Demanem un boicot esportiu a aquest estat mentre duri la invasió a Ucraïna“. Finalment, la selecció txeca també ha anunciat la seva negativa a enfrontar-se a Rússia a través d’un comunicat on assegura que “no és possible jugar contra la selecció russa en aquestes circumstàncies. Ni tan sols en un camp neutral”.

Aquesta posició de Polònia, Suècia i la República Txeca passa la pilota a la UEFA i la FIFA a l’hora de prendre una decisió sobre les mesures que es puguin prendre amb la selecció russa. Ara per ara, cap d’aquests dos organismes contempla als seus estaments l’expulsió d’una selecció de qualsevol competició per l’aparició d’un conflicte bèl·lic. Tot i això, sembla difícil pensar que la FIFA i la UEFA decideixin atorgar el bitllet al Mundial a Rússia perquè els seus contrincants es neguin a jugar.



Més notícies
Kylian Mbappé, jugador del PSG | Europa Press
Les últimes declaracions d’Mbappé no agradaran gens al madridisme
Notícia: Les últimes declaracions d’Mbappé no agradaran gens al madridisme
Comparteix
El francès ha deixat entreveure que no descarta l'opció de renovar amb el PSG
Robert Lewandowski, jugador del Bayern de Munic | Europa Press
Lewandowski lidera un nou boicot a Rússia
Notícia: Lewandowski lidera un nou boicot a Rússia
Comparteix
La selecció polonesa es nega a jugar contra Rússia a la repesca del Mundial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa