Els equips catalans de l’ACB no acaben d’arrencar

La segona jornada de la Lliga ACB ha deixat sensacions contraposades als equips catalans. Després que els quatre conjunts del país perdessin els seus primers partits de la temporada, han arribat les primeres victòries, per part del Barça i el Manresa, però la Penya i el Girona han tornat a perdre. A més a més, els equips guanyadors també han deixat alguns dubtes amb les seves actuacions. Cal dir, això sí, que la gran majoria de rivals dels catalans en aquesta segona jornada eren equips de molta entitat.

Granada 84-87 Manresa

El Granada acaba de tornar a l’ACB, però això no el converteix en un equip fluix, ans al contrari. Els andalusos han arribat amb ganes de menjar-se el món. Van guanyar a la primera jornada a la pista del Fuenlabrada i han estat a punt de fer el mateix contra el Manresa. De fet, els catalans han marxat al descans amb vuit punts de desavantatge. Tot i això, el nouvingut Jerrick Harding ha agafat el lideratge dels del Bages i els ha portat a la victòria amb una anotació de vint-i-vuit punts.

Tenerife 76-67 Girona

El Girona ja ha jugat contra dos dels equips més forts de l’ACB, el Madrid i el Tenerife En totes dues ocasions ha donat la cara, però no ha pogut aconseguir la victòria. Contra els canaris, la derrota ha estat més clara que contra els blancs. El segon i el tercer quart del Tenerife han estat incontestables. Aquest cop, Marc Gasol no ha pogut ser tan diferencial. Ha estat el millor del Girona, però només ha pogut anotar onze punts.

València 101-97 Penya

Partit igualadíssim a la Fonteta. El València ha dominat gairebé tot el duel, però la Penya li ha pogut donar la volta al marcador i ha forçat la pròrroga. No s’ha complert la màxima que diu que l’equip que provoca el temps extraordinari guanya el partit. Kyle Guy, nou fitxatge, ha liderat el Joventut amb vint-i-set punts. També destaca el bon paper de Guillem Vives, amb quinze punts i onze assistències, i l’aportació sempre positiva d’Ante Tomic.

Barça 89-74 Baskonia

Després d’una primera derrota decebedora del Barça a la primera jornada, les coses tampoc no han començat bé per als blaugranes al segon partit. De fet, al descans anaven perdent per dotze punts de diferència. Ara bé, un gran tercer quart ha curtcircuitat el Baskonia i els de Sarunas Jasikevicius li han pogut donar la volta al marcador i guanyar amb comoditat. Bon partit de Jan Vesely, Rokas Jokubaitis i Àlex Abrines.