El Barça guanya el clàssic a Madrid i el Manresa se situa tercer

La jornada de la Lliga ACB s’ha saldat amb molt bones notícies pels equips catalans. En primer lloc, el Baxi Manresa es va imposar a la pista del Morabanc Andorra per 79-82. Un dia després, el Barça ha superat el Reial Madrid a domicili per una diferència de deu punts (75-85). El Joventut de Badalona no ha jugat aquest cap de setmana, perquè el seu partit davant l’Urbas Fuenlabrada s’ha anul·lat per un brot de Covid-19 a l’equip madrileny.

El Barça guanya al Reial Madrid per segona vegada en poc més d’un mes

Els blaugranes han dominat els primers minuts del partit i han aconseguit un avantatge de cinc punts. El Madrid ha respost amb un parcial de 17-6 al tram final del període inicial que ha atorgat les regnes del marcador als locals (24-18). Kyle Kuric ha liderat la reacció blaugrana al segon quart amb tres triples. Els blaugranes han aprofitat la manca d’encert dels madrilenys als minuts previs al descans per arribar guanyant a la mitja part (40-42).

El Barça ha ampliat la diferència fins als nou punts al tercer quart aprofitant una gran actuació de Sertac Sanli, que ha fet onze punts en aquest període. El Madrid ha estat a punt de remuntar a l’últim quart i ha reduït l’avantatge visitant fins als tres punts. Al tram final del partit, els madrilenys han estat més pendents dels àrbitres que de cap altra cosa i el Barça ho ha aprofitat per segellar la victòria. Sertac Sanli i Kyle Kuric han estat els màxims anotadors del partit amb 17 punts. Aquest triomf és el segon que aconsegueix el Barça en un clàssic després de guanyar també el Madrid a l’Eurolliga per 93-80 a principis de desembre.

Una exhibició de Francisco i un tap de Moneke atorguen el triomf al Manresa

El Baxi Manresa està en un moment de forma espectacular i és capaç de qualsevol cosa. Aquest cap de setmana l’equip de Pedro Martínez va imposar-se a la pista del Morabanc Andorra tot i que perdia per setze punts a la meitat del tercer quart. Els manresans tan sols van necessitar un bon final del tercer període i un gran últim temps per endur-se el triomf. Sylvain Francisco va ser el màxim anotador del partit amb 27 punts i va liderar la remuntada catalana. L’encert del base francès i la bona defensa del Manresa durant els últims minuts ha desesperat l’Andorra. Tot i això, Olumuyiwa ha disposat d’una acció per atorgar el triomf als locals als darrers segons. Però el pivot s’ha endut un tap bestial de Moneke que ha servit als manresans per assegurar la victòria. Ara mateix, el Manresa és tercer a l’ACB.