El Barça, a un pas de guanyar el seu primer títol del curs

El Barça i el Reial Madrid disputaran la final de la Copa de bàsquet aquest diumenge 20 de febrer a les 18:30 hores a Granada. Aquests dos equips van arribar a aquest torneig com a favorits i no han donat peu a les sorpreses. Ambdós conjunts han estat els guanyadors de les últimes dotze edicions d’aquest campionat. Sis han estat pels blaugranes i altres sis pels blancs. Per tant, durant la tarda de diumenge protagonitzaran el desempat en aquesta lluita particular. Barça i Madrid han superat els seus compromisos de semifinals aquest dissabte. Els madrilenys han passat per sobre del Lenovo Tenerife en guanyar per 94-74. Tot seguit, els catalans han superat l’UCAM Múrcia per 103-90 en un duel molt interessant.

L’equip blaugrana ha estat una autèntica piconadora al primer quart i semblava que el partit no tindria cap història. El Barça ha anotat sis triples durant els deu minuts inicials i ha fet 32 punts agafant una renda de setze dígits al marcador. No obstant això, l’UCAM Múrcia ha reaccionat al començament del segon temps a través d’un parcial de 0-8 liderat per un McFadden que ha fet dotze punts en aquest quart. El conjunt murcià ha aprofitat la inèrcia positiva per acabar igualant el partit, però els blaugranes han tornat el cop abans del descans per recuperar sis punts de renda.

El tercer quart ha estat una magnífica bogeria molt entretinguda de veure. Tots dos equips han intercanviat cops i l’UCAM Múrcia ha desaprofitat nombroses ocasions de posar-se per davant al marcador errant llançaments que semblaven impossibles de fallar. Finalment, un triple de Tomás Bellas ha provocat que l’equip de Sito Alonso agafés les regnes de l’electrònic quan restaven tres minuts del tercer quart. L’entrada a pista de Mirotic ha permès que els culers tornessin a tenir un punt d’avantatge abans del període definitiu. El Barça ha sentenciat el partit només començar el quart temps amb un parcial de 7-0. A més, la lesió de McFadden ha deixat l’UCAM Múrcia sense el jugador que més punts estava aportant. Aquesta escletxa al marcador ha permès al Barça viure uns minuts finals molt tranquils.