El Reial Madrid s’emporta la Supercopa contra el Barça a la pròrroga(89-83)

Un Reial Madrid-Futbol Club Barcelona sempre és sinònim de bon partit. En aquesta ocasió, ambdós equips s’han tornat a enfrontar en el primer duel oficial de la temporada 2022/23. Els blaugranes arribaven a la final de la Supercopa amb una bona dinàmica, ja que els de Sarunas Jasikevicius han superat un Joventut de Badalona molt guerrer a les semifinals de la competició, i també, venen de guanyar la Lliga Catalana de bàsquet. Per altra banda, el Madrid, que partia com el favorit, havia superat per una àmplia diferència el Reial Betis a les semis de la Supercopa amb un resultat de 100-69.

La crònica del Madrid – Barça

La final entre els dos millors equips de la darrera temporada ha començat amb força dinamisme i també amb un nom propi. I és que, tot i que el Reial Madrid ha acabat el primer quart amb 17 punts al marcador, els blancs no han aconseguit distanciar-se a conseqüència de l’encert del pivot turc, Sertaç Sanli. El jugador blaugrana ha sumat un total d’onze punts en els primers minuts de partit provocant un gran maldecap a la defensa del Reial Madrid. Gràcies a l’actuació de Sanli el Barça ha marxat al final del segon quart només dos punts per sota del Reial Madrid (17-15).

Una gran defensa del Barça al segon quart ha frenat l’atac del Reial Madrid

Un dels punts clau del partit pels homes dirigits per Sarunas Jasikevicius ha estat la gran defensa del Barça durant el segon quart. I és que, els de Chus Mateo, s’han quedat amb una fluixa anotació de només 12 punts en els deu darrers minuts abans de la mitja part. Mentrestant, els blaugranes han aprofitat per anar sumant punts i acabar el segon quart amb un avantatge de 8 punts per sobre del seu rival. Cal destacar la bona actuació de Kyle Kuric. Sempre fiable des de la línia de tres. L’escolta nord-americà ha encertat dos triples i una cistella de dos punts que han tocat encara més la moral del club blanc (29-37).

El Reial Madrid ha reaccionat i ha remuntat el partit en el tercer quart

Els jugadors d’ambdós equips han tornat al parquet amb les idees clares. El Reial Madrid ha augmentat l’agressivitat en defensa i el Barça l’ha mantingut durant un bon tram del quart, ja que els blaugranes han pogut aturar els punts fàcils del gegant Tavares des de sota l’anella. No obstant això, dos triples consecutius del base balear Sergio Llull han fet que el Reial Madrid es tornés a posar per davant en el marcador. El Madrid ha passat d’estar bloquejat en atac a ser molt superior al Barça. Tot l’avantatge del Barça s’ha vist esborrada en qüestió de tres minuts (55-49).

El Madrid- Barça s’ha decidit per detalls

El Barça havia de remuntar sis punts en els deu darrers minuts si volia alçar-se amb la Supercopa. Els de Saras han començat concentrats i han aconseguit donar-li la volta al partit. Laprovittola ha començat a repartir assistències als seus companys i les cistelles han tornat a arribar per l’equip blaugrana. A partir d’aquell moment s’ha vist un intercanvi de cistelles per part d’ambdós equips i, també, molt bones defenses. El duel s’anava a resoldre per detalls. Encistellava Tavares, la tornava Mike Tobey. Encistellava Yabusele, la tornava Laprovittola. El partit ha arribat al darrer minut empatat. Un cop més, encistellava Tavares, la tornava Tobey. I el Madrid ha acabat tenint la darrera possessió, però no ha encistellat i el joc ha anat a la pròrroga (71-71).

La final s’ha decidit a la pròrroga

Una final sempre és una final. I més si jugues contra l’etern rival. I és que, per començar la temporada, veure un Madrid-Barça d’aquestes dimensions ens deixa una demostració de com pot ser aquesta temporada. Laprovittola ha estat el líder del Barça, mentre que el gegant pivot del Reial Madrid, Walter Tavares, ha estat l’home més important pels blancs. Un cop més, el darrer minut de partit ha començat amb empat. Els pocs aficionats del públic que tenien ungles se les mossegaven. No obstant això, dos errors del Barça, han sentenciat la final. Deck, des de la línia de tirs lliures, ha enxufat dos tirs per posar una diferència de 4 punts entre el Reial Madrid i el Barça quan faltaven onze segons. Els blancs s’han endut la Supercopa en un partit per la història.