Món Esport
Eliud Kipchoge trenca el rècord del món a la marató de Berlín

Dins del món de l’esport, l’atletisme és considerat com l’excel·lència. I és que totes les seves modalitats combinen força, velocitat, resistència, ritme, coordinació… Tot plegat, quan un nou atleta trenca un rècord de qualsevol de les branques que procedeixen de l’atletisme, el món de l’esport visqui aquella fita com un acte d’heroisme per la complexitat i la dedicació que té un esportista per tal d’aconseguir-ho. Aquest és el cas del kenyà, Eliud Kipchoge, que ha millorat el rècord del món, que ja havia assolit prèviament, a la marató que s’ha celebrat aquest diumenge a Berlín.

Eliud Kipchoge trenca el seu propi rècord, però encara no s’ha baixat de les dues hores

L’atleta kenyià ha travessat la línia de meta en un dia òptim per córrer. Una temperatura d’onze graus i un clima ennuvolat, però sense vent ni amenaça de pluja. Totes les condicions eren favorables per tal de veure si, per fi, algú podia baixar de les dues hores de marató. Eliud Kipchoge ho ha intentat de valent. Un home de menys d’un metre i setanta centímetres, amb 52 quilograms de pes i de 37 anys ha completat un temps de 2 hores, 1 minut i 9 segons. Una brutalitat. Cal recordar que la millor marca oficial de l’atleta havia estat de 2 hores, 1 minut i 39 segons. En aquesta ocasió, el kenyà ha rebaixat el seu temps en 30 segons i sembla que la barrera de les dues hores està cada cop més a prop de superar-se.

La tensió s’ha palpat fins al darrer instant

Vist des de fora, hi ha un clar objectiu que farà que els aficionats de l’esport recordem un nom de per vida. I és que, un cop veiem un atleta creuar una marató en un temps inferior a les dues hores, se’ns quedarà marcat al cap. Aquest cop, la tensió s’ha palpat fins al darrer instant a la capital alemanya, ja que el pas del kenyà per la mitja marató ha estat d’un temps una mica inferior a l’hora (59 minuts i 51 segons). No obstant això, haurem de continuar esperant per veure qui serà, si és que mai acaba passant, el primer corredor de la història en baixar de les dues hores una prova tan dura com és una marató.



Més notícies
Onze inicial de la selecció espanyola contra Suïssa | Selección Española de Fútbol
Assenyalen aquest jugador del Barça com a culpable de la derrota d’Espanya
Notícia: Assenyalen aquest jugador del Barça com a culpable de la derrota d’Espanya
Comparteix
El defensa central del Futbol Club Barcelona, Eric García, ha estat el gran assenyalat de la derrota d'Espanya contra Suïssa
Cristiano Ronaldo, jugador de la selecció de Portugal | Europa Press
Un fortíssim cop a Cristiano Ronaldo li deixa la cara feta un cromo
Notícia: Un fortíssim cop a Cristiano Ronaldo li deixa la cara feta un cromo
Comparteix
El davanter portuguès ha rebut un duríssim cop al nas que l'ha deixat estès a terra
Marc Márquez, pilot de MotoGP | Europa Press
Marc Márquez es queda a un pas del podi i Espargaró acaba sense puntuar
Notícia: Marc Márquez es queda a un pas del podi i Espargaró acaba sense puntuar
Comparteix
Marc Márquez assoleix una meritòria quarta plaça i Espargaró es queda sense puntuar per primer cop en tota la temporada
Nico Laprovittola, jugador del FC Barcelona | FC Barcelo
El Barça supera el Joventut i s’enfrontarà amb el Madrid a la final (91-74)
Notícia: El Barça supera el Joventut i s’enfrontarà amb el Madrid a la final (91-74)
Comparteix
Els 7 triples de Laprovittola no donen opció al Joventut i el Barça jugarà la final de la Supercopa contra el Reial Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa