Món Esport
Una dolça reaparició i una dolça venjança en la setmana del bàsquet català

El Barça de bàsquet s’ha refet de les dues derrotes consecutives que havia patit, a l’Eurolliga contra l’Anadolu Efes i a la Lliga ACB contra el Joventut, amb un triomf aquest dimarts en la visita del Partizan, onzè a la classificació de la fase regular de l’Eurolliga, en el Palau Blaugrana, per 79-68. Després d’un inici dubitatiu, amb els serbis havent assolit una diferència favorable de sis punts, els homes de Sarunas Jasikevicius han acabat encarrilant la victòria en el segon quart i han celebrat el retorn de Kyle Kuric a les pistes.

Ho han fet gràcies al bon rendiment de Laprovittola i Vesely, i uns triples d’Abrines i Higgins. A partir del descans no hi ha hagut color, i s’ha imposat la força blaugrana. Laprovittola ha ballat a la pista, acabant el partit amb 13 punts, 3 rebots i 6 assistències, i Satoransky també ha estat molt encertat. A més, la gran notícia de la nit ha estat el retorn de Kuric, que havia estat un mes i mig de baixa per un traumatisme cranial primer i per uns problemes a l’espatlla després. En la seva primera pilota, ha anotat un triple.

Així les coses, els catalans es mantenen en la zona alta de la classificació de la màxima competició continental. Sumen sis victòries i tres derrotes, les mateixes que l’Olympiacos, el Reial Madrid i el Mònaco. Ocupen la quarta plaça, per qüestions de la diferència en l’anotació, i es mantenen a dos triomfs de diferència del Fenerbahce, amb vuit victòries i una sola derrota, precisament contra els culers.

El BAXI Manresa perd per primer cop a la Champions League

Per la seva banda, el mateix dimarts, el BAXI Manresa ha ensopegat en la quarta jornada de la fase de grups de la Champions League contra el Benfica, amb un 82-92 final, i després d’haver guanyat en els tres primers partits (l’últim precisament contra els portuguesos). Aquest cop, al Nou Congost, aquests portuguesos han arribat amb la lliçó apresa i han dut el matx al descans amb una distància favorable de quinze punts.

Aaron Broussard, amb 23 punts, ha liderat els seus, amb un Toney Douglas notable en l’apartat de les assistències (n’ha fet 6), i un Ivan Almeida heroic en el rebot (amb 9 en total). En el bàndol català, Caroline Jordan ha estat el responsable de l’intent de remuntada en la segona part del partit, tot arribant als nou punts de valoració, i Jerrick Harding, amb una anotació final de 18 punts.

Però la distància era insalvable, i el Benfica ha sabut jugar amb el marcador. D’aquesta manera, els de Pedro Martínez no han pogut continuar amb l’idil·li a Europa, en una temporada molt complicada, tenint en compte que en la competició domèstica són penúltims, amb només dues victòries de vuit possibles.

La Penya demostra personalitat i derrota el seu botxí de la passada Eurocup

Finalment, aquest dimecres La Penya s’ha imposat a l’Ulm en terres alemanyes per 54-68. Ha esdevingut, doncs, una revenja, tenint en compte que han derrotat els seus botxins en la passada edició de l’Eurocup. Després d’un tempteig inicial, els badalonins han acabat guanyant i, per tant, mantenint-se al capdavant del seu grup de l’Eurocup, igualats amb el Bourg Basket. Pep Busquets i Pau Ribes han estat on fire, i han neutralitzat l’excel·lent rendiment del rival Karim Jallow. La victòria s’ha certificat en una estel·lar segona part, amb la gran irrupció de Simon Birgander.

Pep Busquets, jugador de La Penya | Joventut
Pep Busquets, jugador de La Penya | Joventut

Després d’un inici de temporada discret, els de Carles Duran sumen cinc victòries en els sis últims partits disputats, incloent-hi el derbi contra el Barça, i mantenen el gran nivell de la temporada passada, en la qual van acabar tercers la fase regular de la Lliga ACB, i van caure als vuitens de final de l’Eurocup contra el mateix Ulm, després, això sí, d’haver quedat com a primers de grup.



Més notícies
Tomas Satoransky, jugador del Barça | FC Barcelona
Setmana agredolça pel bàsquet català a l’Eurolliga
Notícia: Setmana agredolça pel bàsquet català a l’Eurolliga
Comparteix
El Barça supera el Maccabi Tel Aviv, però l'UNI Girona perd a Bèlgica
Marc Gasol, jugador del Bàsquet Girona, amb James Nnaji, pívot del Barça | Europa Press
El Barça salva un cap de setmana per oblidar del bàsquet català
Notícia: El Barça salva un cap de setmana per oblidar del bàsquet català
Comparteix
Els blaugranes s'enduen el derbi contra el Girona, mentre Joventut i Manresa perden fora de casa
Nico Laprovittola, jugador del FC Barcelona | Barça
Ple de victòries pels equips catalans de bàsquet a Europa
Notícia: Ple de victòries pels equips catalans de bàsquet a Europa
Comparteix
L'UNI Girona, el Joventut de Badalona i el Barça han superat els seus rivals
Thomas Satoransky, jugador del Barça | Europa Press
El Barça posa la cirereta a la setmana perfecta del bàsquet català a Europa
Notícia: El Barça posa la cirereta a la setmana perfecta del bàsquet català a Europa
Comparteix
Els homes de Saras Jasikevicius escombren l'Olimpia Milà (74-56) i completen el ple de victòries dels equips catalans a Europa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa