El segon debat electoral a la presidència del Barça ha estat organitzat pels tres mitjans de comunicació principals del Grup Godó, Rac1, 8TV i La Vanguardia, i el seu diari esportiu, Mundo Deportivo. L’actualitat mana i el primer tema sobre el qual han hagut de parlar els tres candidats, Víctor Font, Toni Freixa i Joan Laporta, ha estat el BarçaGate. El to ha estat el mateix que han utilitzat en les seves declaracions oficials i tots tres han lamentat la notícia pel que suposa per a la imatge del club, però no hi ha hagut cap discussió al respecte ni cap paraula més alta que l’altra.

A partir d’aquest moment, la sensació ha estat que era més aviat un debat a dos amb un convidat, que un debat a tres. Font i Laporta han dut el pes de les converses i de les discussions. Han xocat més ells dos i han parlat més ells dos, mentre que Freixa ha anat responent les seves preguntes sense entrar massa en polèmiques.

En aquest sentit, hi ha hagut dos temes en els quals hi ha hagut un cert enfrontament. El primer ha estat respecte a la renovació de Leo Messi, quan Laporta ha assegurat que ell és “l’únic candidat que pot assegurar la seva continuïtat”. Font ha intentat respondre, però el líder d’Estimem el Barça ha insistit en la seva bona relació personal, el seu afecte i la seva amistat i ha reivindicat la seva experiència al capdavant del club. Font ha parlat de projecte i li ha dit que la seva manera de treballar és “dels anys 80”, utilitzant així l’argument que Laporta forma part del passat. Freixa ha intentat encendre la flama quan ha al·legat que hi havia molta gent que volia vendre Messi aquest estiu, però Font i Laporta s’han queixat de seguida i han assegurat que ells hi han estat sempre totalment en contra.

El segon punt en el qual han topat Font i Laporta, i després s’hi ha unit Freixa, ha estat el fitxatge de Xavi Hernàndez. De fet, Laporta ha estat el primer que ha tret el seu nom quan ha dit que hi parla sovint i que tenen molt bona relació des de la seva etapa a la presidència del club. Font s’ha indignat, ja que compta amb el nom de Xavi des de fa molt temps i justament ho ha reivindicat: “Jo soc l’únic que puc dir que he treballat amb ell en el meu projecte electoral”. Freixa s’hi ha afegit al final. Ha afirmat que ell també ha parlat amb Xavi i sap que “no vol ser general manager, el lloc que Font li reserva en el seu equip. Font ho ha negat i aquí ha acabat aquest tema. Tanmateix, una estona més tard i quan parlaven de les seccions, Laporta ha ironitzat sobre el fet que Xavi es pugui fer càrrec del bàsquet: “Em faria gràcia veure’l de general manager“. El que ha insinuat és que Font només utilitza el nom de l’entrenador de Terrassa per tot.

Més enllà d’això, han aparegut, com sempre, les mil-i-una propostes que tenen tots tres candidats per a cada aspecte relacionat amb el club i que ja es van debatre el diumenge passat. Així doncs, més enllà dels dos temes de Xavi i Messi, no hi ha hagut cap tema que s’hagi escapat del guió que han anat marcant els mateixos candidats durant les darreres setmanes i ja fins i tot mesos.

El guanyador

En un debat electoral sempre es pregunta per un guanyador, però, en aquest cas, la resposta a aquest dubte és complexa i el que hem vist ens porta a un escenari sense vencedors o perdedors. Font i Laporta ha dominat els tempos del debat. De fet, el primer ha tingut fins a sis minuts més que Freixa i el segon quatre. La sensació és que ells dos s’han barallat per un nínxol de vot indecís que dubta entre la proposta d’Estimem el Barça i Sí al futur, mentre que Freixa s’ha mostrat més calmat, sabent que el seu marge d’electors potencial ja el té assegurat.

Pel que fa al xoc a dos entre Font i Laporta, el primer té més projecte i el segon té més experiència i això es fa palès cada dia de campanya. Això no vol dir que Laporta no tingui projecte o que Font no tingui experiència, però sí que són els arguments principals entre els quals hauran de decidir aquests socis indecisos. Un dia més, un dia menys.Més notícies
Elena Fort, durant una entrevista amb El Món | Jordi Borràs

Elena Fort: “El Barça ha tingut molt poca visió de país durant els últims anys”

Notícia: Elena Fort: “El Barça ha tingut molt poca visió de país durant els últims anys”
Comparteix
La membre de la candidatura de Laporta reflexiona amb el Món sobre la relació del club amb Catalunya i amb la dona
Notícia: Elena Fort: “El Barça ha tingut molt poca visió de país durant els últims anys” - Mobile
Toni Freixa, durant la seva etapa com a directiu | FC Barcelona

La polèmica reacció de Freixa a la detenció de Bartomeu

Notícia: La polèmica reacció de Freixa a la detenció de Bartomeu
Comparteix
El candidat a la presidència ha fet una piulada sortint al pas
Notícia: La polèmica reacció de Freixa a la detenció de Bartomeu - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Culé. a març 02, 2021 | 15:05
    Culé. març 02, 2021 | 15:05
    Aneu fent que, segons com ho feu, tindreu un soci i seguidor menys. Ja n'estic fins al capdamunt de bajanades.

Nou comentari

Comparteix