Les decisions de Xavi transformen la pena màxima en èpica

El Barça ha aconseguit un triomf agònic per 2 a 3 davant el Llevant al Ciutat de València. L’equip de Xavi Hernández ha començat perdent després que Morales transformés un penal al minut 52. Tot seguit, els locals han disposat d’una nova pena màxima per augmentar la seva diferència, però Ter Stegen ha aturat el xut de Roger Martí. Just després que els valencians hagin estat a punt de sentenciar el duel, Xavi ha donat entrada a Gavi i Pedri. Tots dos jugadors han estat protagonistes en els dos gols que han permès als culers capgirar el partit.

Pedri i Gavi, primer encert de Xavi

Al minut 59, el canari ha obert una pilota cap a la dreta per a Dembélé. El francès ha aprofitat aquesta passada per servir l’empat a Aubameyang, que ha enviat l’esfèric al fons de la xarxa amb una rematada de cap. Tot seguit, Gavi ha rebut la pilota a la vora de l’àrea i s’ha desfet d’un rival amb un regat espectacular abans d’assistir Pedri per fer el segon gol. El ’16’ ha definit de forma impecable amb un xut creuat al primer toc.

No obstant això, aquestes dues dianes no han estat suficient perquè el Barça pogués materialitzar la victòria. L’equip blaugrana s’ha tornat a topar amb una nova pena màxima a les acaballes del duel quan Lenglet ha fet caure Dani Gómez a l’interior de l’àrea. Melero s’ha encarregat de transformar el penal per empatar el partit.

La inspiració de Xavi continua amb Luuk de Jong

Evidentment, l’únic resultat que satisfà el FC Barcelona són les victòries. Per aquest motiu, Xavi ha introduït nous canvis a la recerca d’un gol que concedís el triomf als culers. I el tècnic blaugrana ha tornat a encertar. L’egarenc ha fet entrar Luuk de Jong al minut 84 i el neerlandès ha acabat atorgant els tres punts al Barça al temps afegit. El davanter ha justificat la decisió del seu entrenador de fer-li jugar quan ha superat Cárdenas amb una rematada de cap impecable després d’una centrada de Jordi Alba.