El Barça guanya un clàssic vibrant i tens (108-97)

El Barça ha superat el Reial Madrid al Palau Blaugrana per 108-97 en un clàssic que ha arribat fins a la pròrroga. Aquest triomf permet a l’equip blaugrana reforçar el seu lideratge i sumar tres victòries més que els blancs. Quan tan sols queden set jornades de fase regular, el conjunt de Sarunas Jasikevicius té pràcticament assegurada la primera posició, que li permetria disposar del factor pista a totes les eliminatòries del play-off.

El FC Barcelona ha hagut de patir de valent per derrotar el Madrid tot i haver disposat d’un avantatge d’onze punts al tercer període. El conjunt dirigit per Pablo Laso ha aconseguit capgirar el marcador al darrer quart, on Nikola Mirotic i Alberto Abalde han estat expulsats després d’encarar-se quan quedaven cinc minuts. El partit ha estat aturat una bona estona després d’aquesta picabaralla, ja que els àrbitres han revisat l’acció. Un cop s’ha reprès el duel, el Madrid ha gestionat millor els darrers minuts i ha arribat a l’últim segon del matx guanyant per un punt. Una falta sobre Sertac Sanli quan quedaven vuit dècimes ha concedit al turc dos tirs lliures l’oportunitat de guanyar, però tan sols ha anotat un d’ells i el partit ha anat a la pròrroga.

Els blaugranes han estat molt superiors al seu rival al període extra. Nigel Hayes ha anotat nou punts que han permès al Barça obrir una petita escletxa al marcador. A més, els catalans tan sols han concedit vuit punts durant els cinc minuts que dura la pròrroga, impedint així que el Madrid tingués cap opció de tornar a ficar-se al partit. Finalment, els locals s’han endut un clàssic on els màxims anotadors culers han estat Nico Laprovittola amb 20 punts i Rolands Smits amb 18.

El Manresa guanya el derbi davant la Penya

El Baxi Manresa es va imposar per 95-91 al Nou Congost en el derbi català de la jornada 27 de la Lliga ACB. L’equip del Bages va dominar tot el partit gràcies a un bon inici que li va servir per col·locar-se amb un avantatge de 16-0 només començar. L’àmplia diferència entre ambdós equips es va mantenir fins a l’últim quart, on el Joventut va anotar 33 punts i va arribar a reduir l’avantatge local a només dos punts al darrer minut. No obstant això, els badalonins mai van disposar d’una possessió on tinguessin possibilitat de capgirar el marcador. Joe Thomasson va ser el màxim anotador local amb 25 punts, mentre que Andrés Feliz va liderar els verd-i-negres amb 28. Ara, la Penya és quarta, el Manresa se situa cinquè i tots dos estan empatats a victòries amb el tercer, el València.