Món Esport
El Barça més èpic remunta un partit amb tres penals en contra (2-3)

El Barça de Xavi Hernández té la sort i l’empenta d’un equip guanyador i aquesta vegada ho ha demostrat més que mai. Ni tres penals en contra han estat suficients per derrotar un equip que es vol aferrar a les mínimes opcions que li queden de lluitar pel títol de Lliga contra el Reial Madrid i els blaugranes han remuntat amb moltíssima èpica el seu duel contra el Llevant a l’estadi Ciutat de València (2-3). L’entrada de Pedri i Gavi ha estat determinant per entendre el resultat final, a la vegada que la inspiració de Dembélé i Aubameyang i un gol oportuníssim de Luuk de Jong al temps afegit.

El Barça manté les males sensacions de l’últim partit

Si aquest partit havia de servir al Barça per agafar bones sensacions de cara a la tornada dels quarts de final de l’Europa League, la primera meitat ha creat més aviat l’efecte contrari. Els blaugranes han mantingut la mala imatge del duel d’anada contra l’Eintracht de Frankfurt i han estat molt espessos durant el primer temps. Novament, la millor notícia ha estat que el rival no ha estat capaç de convertir les seves ocasions en gol. Però és que per part culer no hi ha hagut cap ocasió.

El Llevant no s’ha avançat, en part, gràcies a l’encert de Marc-André Ter Stegen, que ha estat providencial en un mà a mà claríssim amb José Luis Morales. El porter alemany ha tret un peu meravellós per rebutjar el seu xut i, a la vegada, Eric Garcia ha estat molt atent per impedir que la pilota es colés a l’interior de la porteria en el refús. De fet, Morales ha estat un autèntic corcó durant el primer temps i ha creat ocasions de forma constant. Ronald Araujo, que havia comès un greu error en l’acció anterior, també ha estat fabulós a l’hora de tallar una passada de la mort.

Els canvis de Xavi s’imposen a tres penals en contra

A la represa s’esperava que el Barça sortís amb la intenció de canviar la cara completament al duel, però res més lluny de la realitat. El Llevant ha sortit de la mateixa manera i els blaugranes, adormits. Dani Alves, que no ha estat gens bé, ha comès una greu errada al minut 52 i ha donat un cop a la cara a un rival a l’interior de l’àrea. Penal clar i Morales no ha perdonat. El pitjor, però, és que uns minuts més tard Eric Garcia també s’ha equivocat i ha tocat una pilota amb la mà a la sortida d’un córner i l’àrbitre ha hagut d’assenyalar penal una altra vegada.

Semblava que era la sentència per al Barça, però ha estat tot el contrari. Ter Stegen ha demostrat que està recuperant la seva bona versió i ha aturat el llançament de Roger Martí. Aleshores, Xavi ha fet entrar Pedri i Gavi i han revolucionat el partit. Els culers han començat a jugar molt millor i de seguida han començat a arribar les ocasions. En una d’aquestes, Ousmane Dembélé ha fet una gran centrada per a Pierre-Emerick Aubameyang i el seu amic ha marcat un golàs de cap. Posteriorment, Gavi ha fet una gran acció individual, ha donat una passada a Pedri a la frontal i el canari ha marcat el segon.

Tot anava d’allò més bé per al Barça, que ha donat la volta a un partit que ja estava perdut, però un altre canvi de Xavi, que ha donat entrada a Clément Lenglet, ho ha tornat a capgirar tot. El central francès ha comès un penal absurd, el tercer en contra, i aquest cop Ter Stegen ja no l’ha pogut aturar. L’encarregat de transformar-lo ha estat Gonzalo Melero, quan ja s’havia superat el minut vuitanta. El Barça no ho ha deixat d’intentar i Gavi ha tingut un mà a mà claríssim que no ha pogut transformar. S’ha arribat així al temps afegit i ja es donava l’enfrontament per empatat, fins que Luuk de Jong, que acabava d’entrar, ha rematat a l’interior de la porteria una gran centrada de Jordi Alba. El davanter neerlandès ha tornat a donar punts al Barça i es confirma com el millor dels oportunistes.



Més notícies
Nigel Hayes davant Yabusele | FC Barcelona
El Barça guanya un clàssic vibrant i tens (108-97)
Notícia: El Barça guanya un clàssic vibrant i tens (108-97)
Comparteix
Els blaugranes han resolt el partit a la pròrroga
Klopp i Guardiola, després del City-Liverpool | Europa Press
Guardiola i Klopp fan un gran homenatge al futbol (2-2)
Notícia: Guardiola i Klopp fan un gran homenatge al futbol (2-2)
Comparteix
El Manchester City i el Liverpool han empatat en un partit espectacular que deixa la Premier League igual d'emocionant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa