Món Esport
Xavi evidencia el drama que viurà el Barça pròximament

Xavi Hernández, entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona, ha atès els mitjans de comunicació tot just abans d’un dels tres partits que resten al seu equip per acabar la temporada, contra el Celta de Vigo. Això sí, tenint en compte que pràcticament ja està tot el peix d’aquest curs venut, ha estat qüestionat en diverses ocasions pel que passarà l’estiu vinent en matèria de fitxatges. En aquest sentit, el tècnic ha posat deures al president, Joan Laporta, i ha donat la seva cara més realista.

Xavi demana reforços, però té en compte l’economia

El català ha assegurat que “crec que és important reforçar-te cada any, guanyis o perdis. Més si perds. Aquest any no serà positiu perquè no hem lluitat per títols i no hem guanyat, i tot el que vingui serà benvingut. Hi ha la situació econòmica que hi ha i haurà de sortir gent perquè vinguin. La situació és complicada, de les més difícils, però ens hem de reforçar si volem ser competitius. És una evidència”.

Xavi, doncs, espera que la junta directiva millori una plantilla que ha estat capaç de realitzar exhibicions de futbol, en aquelles golejades contra el Madrid, el Nàpols, el València o l’Athletic, però també de desinflar-se en el tram final del curs. Això sí, és realista: “els fitxatges dependran de l’economia. Tot depèn dels diners. La situació és dura, però és així. És la nostra realitat”.

Erling Haaland i el possible traspàs al Manchester City

Hi ha un nom que il·lusiona per sobre dels altres al barcelonisme: el d’Erling Haaland. Els darrers mesos s’ha parlat molt de l’interès blaugrana per l’estrella emergent. De fet, el mateix Xavi va reunir-se amb el noruec per explicar-li el seu projecte i convèncer-lo. Però tenint en compte els problemes econòmics del Barça i la potència d’altres equips com el Manchester City, el davanter podria acabar no venint a Can Barça. De fet, les darreres informacions van en aquesta direcció. En aquest sentit, Xavi ha reivindicat que “no diria que l’únic projecte és el nostre, no faltaré el respecte a altres. El City està competint, porta un bagatge de títols i està competint. Si el fitxen serà pel tema financer. A Munic he estat diverses vegades [per reunir-s’hi]”.

Xavi ja sap quins jugadors vol que marxin del Barça

Però com bé ha anticipat Xavi, perquè arribin jugadors cal que abans en surtin. I, de fet, ja té pensat quins pretén que ho facin: “Tenim clares les sortides. Tinc les coses força clares amb jugadors i situacions. Ens marca molt la situació econòmica del club”. Si bé no els ha confirmat, aquests serien noms com els de Martin Braithwaite, Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Óscar Mingueza iNeto Murara. També hi podrien entrar Riqui Puig, Memphis Depay, Sergiño Dest, Adama Traoré i Frenkie de Jong.

Qui precisament no vol Xavi que abandoni el vaixell blaugrana és Dembélé. El tècnic compta el francès, però avisa: “Cal adaptar-se a un nivell econòmic. Ens ajuda, però no té sort de cara al gol. Genera molt de perill. Estic molt satisfet amb ell, però hi ha unes negociacions i encaixar-ho tot no serà fàcil. Tant de bo es quedi”.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi defineix el nou objectiu del Barça per als pròxims tres partits
Notícia: Xavi defineix el nou objectiu del Barça per als pròxims tres partits
Comparteix
L'entrenador del Barça ha destacat la importància d'acabar la Lliga en la segona posició
Marc-André ter Stegen, jugador del Barça | Europa Press
Novetat important a la porteria del Barça
Notícia: Novetat important a la porteria del Barça
Comparteix
La xavineta buscarà contra el Celta i al Camp Nou deixar pràcticament sentenciada la segona plaça de la Lliga
Robert Lewandowski, jugador del Bayern de Munic | Europa Press
El fitxatge de Lewandowski pel Barça només depèn d’un obstacle
Notícia: El fitxatge de Lewandowski pel Barça només depèn d’un obstacle
Comparteix
Si el Bayern de Munic el deixa marxar, el club blaugrana l'incorporarà el pròxim estiu
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola ja té la peça clau que li faltava per guanyar-ho tot l’any vinent
Notícia: Guardiola ja té la peça clau que li faltava per guanyar-ho tot l’any vinent
Comparteix
La premsa anglesa confirma el fitxatge d'Erling Haaland pel Manchester City

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa