Món Esport
Xavi ja ha decidit quin fitxatge descartarà a l’Europa League

Les nomes són les normes i Xavi Hernández ho sap. No tot és eufòria després d’un mercat de fitxatges hivernal brillant. La junta directiva de Joan Laporta ha signat el lateral dret Dani Alves i els davanters Ferran Torres, Adama Traoré i Pierre-Emerick Aubameyang. Quatre reforços d’or per un equip mancat especialment de gol i de lideratge. Una revitalització necessària en un moment crític de la temporada, que ajudaran l’equip a la Lliga. A l’Europa League, però, un d’ells s’ho haurà de mirar des de la grada. La UEFA no deixa inscriure més de tres futbolistes a la competició a aquestes alçades de la temporada, i el tècnic blaugrana s’ha decantat per descartar Dani Alves.

Ha sigut una decisió lògica per diversos motius. Per començar, malgrat el seu bon estat físic, Dani Alves haurà de dosificar la seva energia. Ha vingut a sumar, però no a jugar-ho tot. Per tant, quedar-se fora com a mínim de l’eliminatòria davant el Nàpols farà que als partits de Lliga el brasiler tingui les cames més fresques.

D’altra banda, cal tenir en compte les qualitats que aportaran els tres fitxatges restants. Adama Traoré és un perfil únic en la plantilla. Un futbolista capaç de revolucionar partits com ningú pot fer-ho. D’intimidar els rivals només en sortir a escalfar. I és també un futbolista molt polivalent. Com ha explicat a la seva presentació avui al Camp Nou, a Anglaterra ha jugat com a extrem, com a punta i fins i tot com a carriler.

Per la seva banda, Ferran Torres ha arribat al club amb el paper de futbolista indiscutible. El Barça està construint un projecte de present i futur, i aquest passa, entre d’altres futbolistes, pel valencià. Per tant, prescindir d’ell hauria sigut incongruent. I, pel que fa a Aubameyang, es tracta de la peça que Xavi Hernández més ha trobat a faltar. Un davanter amb gol. Xavi buscarà passar l’eliminatòria amb un Aubameyang com a pedra angular dels seus. El gabonès coneix molt bé la competició. I el terrassenc ha decidit.

Avui, Jordi Cruyff, cap d’observadors internacionals del Barça, ha explicat, durant la roda de premsa corresponent a la presentació d’Adama Traoré, que aquesta situació “és sempre dura. pera un entrenador. Per a tothom. A part de jugadors, són persones, són competitius. És un mal de cap per a l’entrenador. És important que tingui el moment de comunicar al jugador que té la mala sort en aquest cas. No ens agraden aquestes coses, al míster i al jugador els fa mal. Però així és el futbol“.



Més notícies
Adama Traoré, amb Jordi Cruyff i Joan Laporta | Europa Press
Adama s’ha rebaixat el sou per fitxar pel Barça
Notícia: Adama s’ha rebaixat el sou per fitxar pel Barça
Comparteix
"Li agraïm l'esforç que ha fet", ha dit el president Joan Laporta en roda de premsa
Pierre-Emerick Aubameyang, nou futbolista del Barça | Europa Press
El Barça fitxa Aubameyang i tanca un mercat hivernal d’època
Notícia: El Barça fitxa Aubameyang i tanca un mercat hivernal d’època
Comparteix
Joan Laporta i Mateu Alemany tracen una davantera temible gràcies a la incorporació del gabonès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa