Món Esport
El Barça fitxa Aubameyang i tanca un mercat hivernal d’època

El Futbol Club Barcelona ha oficialitzat aquest matí la incorporació de Pierre-Emerick Aubameyang. El davanter ha signat pel que resta d’aquesta temporada i per les tres següents després que hagi rescindit el seu contracte amb l’Arsenal. El Barça té una opció, però, per acomiadar-lo al final del curs vinent. La seva clàusula de rescissió és de 100 milions d’euros. D’aquesta manera, Xavi Hernández comptarà amb l’anhelat killer i completa la seva col·lecció de cromos. Mateu Alemany ha donat el cop de gràcia d’un mercat de fitxatges hivernal d’època en una darrera jornada gloriosa.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1488826126407503875

En un dia de parc d’atraccions. El director esportiu blaugrana es va muntar dilluns en la muntanya russa més llarga. Quan Aubameyang va arribar a l’aeroport del Prat, mentre el sol estava al seu punt més àlgid, tot feia indicar que l’operació arribaria a bon port. Un reconeixement mèdic esperava a l’Hospital de Barcelona un Aubameyang que havia viatjat sense el permís de l’Arsenal. Ell, mentrestant, es reunia amb el seu pare i agent a Sitges. A la ciutat de domicili d’aquest.

Paral·lelament, a les oficines, els dirigents blaugranes negociaven una operació cada vegada més enrevessada amb els seus homòlegs britànics. Si bé l’Arsenal acceptava deixar marxar un jugador que ja no comptava per l’entrenador Mikel Arteta per motius disciplinaris, no estava disposat a obeir les pretensions del Barça. I és que el Barça sol·licitava que el club de Holloway es fes càrrec d’una part del salari d’Aubameyang.

A la vesprada, un optimista Joan Laporta recalcava a la Gran Gala de Mundo Deportivo que “sembla que ho farem”. And he was right! Els anglesos van acabar rescindint, de manera amistosa, el contracte. Aubameyang va quedar lliure i va accedir a rebaixar-se el sou i per tant a complir amb la capital condició blaugrana. I Laporta va celebrar.

Aubameyang integrarà una davantera tan temible com inèdita. A l’espera del lesionat Ansu Fati, compartirà trident amb els també nouvinguts Ferran Torres i Adama Traoré (abans, el Barça també va incorporar Dani Alves). I previsiblement resoldrà la sequera golejadora que afronta aquesta temporada l’equip. En la seva carrera, el davanter gabonès té una mitjana d’un gol cada dos partits.

A l’Arsenal, on era capità, n’ha fet 92 en els 163 partits que ha disputat durant quatre anys. La seva temporada més fructífera, però, la va segellar amb la samarreta del Borussia Dortmund. Corria la 2016/2017 quan va introduir quaranta vegades l’esfèric a les porteries rivals. Abans dels gunners i els schwarzgelben, Aubameyang va defensar els colors del Dijon, del Lille i del Saint-Étienne francesos, i del Mònaco. A més, va jugar al planter del Milan, tot i que mai va debutar amb el seu primer equip.

Francès de naixement, és fill de pare gabonès i exfutbolista (Pierre Aubameyang) i mare espanyola (Margarita Crespo). De fet, en haver crescut amb els seus avis materns, Pierre-Emerick Aubameyang parla castellà. I això suposa un gran i avançat punt de partida en el seu procés d’adaptació al seu nou club. L’estiu de fa sis anys, mentre visitava el seu poble familiar, El Barraco, à Àvila, el llavors jugador del Dortmund va reconèixer, en una entrevista al diari Marca, que “m’agrada molt Espanya per qüestions de sang, i hi estic molt feliç”. Aubameyang, doncs, buscarà tornar a ser feliç i ser el somriure del Futbol Club Barcelona.



Més notícies
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | FC Barcelona
Dembélé embolica la troca inútilment a les últimes hores del mercat
Notícia: Dembélé embolica la troca inútilment a les últimes hores del mercat
Comparteix
El francès va accedir a marxar del Barça, però ha acabat obstaculitzant la seva sortida
Iñaki Peña, nou porter del Galatasaray | Galatasaray
Un futbolista del planter del Barça, cedit al Galatasaray
Notícia: Un futbolista del planter del Barça, cedit al Galatasaray
Comparteix
Iñaki Peña disputarà la segona meitat de la temporada al club turc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa