Món Esport
Xavi aconsegueix que els culers recuperin l’orgull en un clàssic

Xavi Hernández volia que el clàssic de la Supercopa fos una victòria que signifiqués un punt d’inflexió per al Barça i no ho ha estat. Tot i això, l’entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona pot marxar amb el cap ben alt de l’Aràbia Saudita, perquè els seus jugadors han plantat cara al Reial Madrid com feia temps que no passava i, si bé ja no podrà ser un punt d’inflexió en clau de resultats i s’escapa així un possible primer títol de l’era Xavi, qui sap si ho serà en matèria de joc i de moral. El Barça ha experimentat el dolç sabor de lluitar de tu a tu contra un gran d’Europa, que a més a més és l’etern rival, i de fer-ho al més pur estil culer. És per això que al final del partit, el tècnic egarenc ha explicat que “podem marxar orgullosos, perquè hem competit i hem fet un pas endavant més enllà del resultat”.

Xavi, que d’altra banda també marxa “trist i enfadat” perquè “la moneda podria haver caigut del costat del Barça i no hauria passat res”, també ha demostrat tenir una gran capacitat de reacció, cosa que defineix els bons entrenadors. El Madrid ha superat els blaugranes a l’inici del duel i el plantejament de Carlo Ancelotti, d’esperar i sortir al contraatac, ha desactivat el sistema inicial de Xavi. Tot i això, amb canvis molt valents a la segona meitat, l’egarenc ha donat la volta al guió del partit i ha aconseguit que el seu equip el dominés des de la represa i fins al final de la pròrroga. Després del duel, ha explicat amb les seves paraules què és el que ha fet per canviar la dinàmica: “Quan hem agafat la pilota i hem posat un home més al mig del camp, hem controlat i hem dominat el partit. Hem assumit un risc molt gran, però som el Barça i s’han d’assumir riscos. Podem marxar amb el cap ben alt”.

A més a més, Xavi també ha estat autocrític, característica que també és pròpia dels grans entrenadors, i, novament, confirma que el discurs de Koeman de es lo que hay ja queda molt lluny: “Els seus gols han vingut d’errors nostres, de no aturar contraatacs i perdre pilotes en llocs on no s’han de perdre”. Un dels seus missatges finals, encara dona més esperança al barcelonisme de cara al futur a llarg i mitjà termini, i fins i tot immediat: “És un partit per créixer i continuar creient, perquè ens hem tret els complexos i hem vist que podem competir contra els més grans”.



Més notícies
Gerard Piqué, durant el clàssic de Supercopa | FC Barcelona
Piqué marxa orgullós de l’equip tot i la derrota davant el Madrid
Notícia: Piqué marxa orgullós de l’equip tot i la derrota davant el Madrid
Comparteix
El segon capità blaugrana posa en valor l'esforç d'un equip que venia "agafat amb pinces"
Ronald Araujo, durant el clàssic | Europa Press
El Barça més lluitador perd el clàssic amb crueltat (2-3)
Notícia: El Barça més lluitador perd el clàssic amb crueltat (2-3)
Comparteix
El Madrid elimina els blaugranes de la Supercopa en un duel tan competit que ha anat a la pròrroga
Ronald Araujo, durant el clàssic | Europa Press
El Barça més lluitador perd el clàssic amb crueltat (2-3)
Notícia: El Barça més lluitador perd el clàssic amb crueltat (2-3)
Comparteix
El Madrid elimina els blaugranes de la Supercopa en un duel tan competit que ha anat a la pròrroga
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Dembélé pren la decisió definitiva sobre el seu futur
Notícia: Dembélé pren la decisió definitiva sobre el seu futur
Comparteix
No només no renovarà, sinó que esperarà al juny per marxar gratuïtament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa