Món Esport
Xavi posa Simeone al seu lloc amb un pal descomunal

El Futbol Club Barcelona ha guanyat el primer partit gran en molt de temps amb el millor futbol dels últims anys i amb un exercici final de resistència davant un Atlètic de Madrid combatiu. D’aquesta manera, l’equip de Xavi Hernández se situa quart en la classificació de Lliga i presenta les seves credencials per acabar la temporada complint el gran objectiu de classificar-se per a la propera Champions. El tècnic terrassenc, “molt content”, ha recordat en roda de premsa que no congenia amb Diego Pablo Simeone ja que “ell entén el futbol d’una altra manera”.

En aquest sentit, Xavi ha recordat que el que busca el tècnic argentí “és totalment diferent i antagonista” al que busca ell. “Va dir que no li agrada el que va veure als nostres entrenaments. Hi ha dues centes mil maneres de jugar a futbol, però ell entén el futbol d’una altra manera. Si a ell no li progressen ni li ataquen, ja està satisfet. No tenint la pilota està content. Per a mí, és al revès”.

En termes del joc del seu equip, doncs, l’entrenador ha quedat molt satisfet. Ha recordat que, en la primera meitat, “hem atacat molt bé, buscant la superioritat al mig del camp. Hem trobat tant Pedri com Gavi al nostre quadrat al mig del camp. Dani Alves ha fet la superioritat a dins, tenint en compte que Joao Felix no atacava gaire. Ho hem fet molt bé, hem estat molt bé en el joc posicional. Hem fet una primera part excel·lent”.

Sobre el partit que ha començat a partir de l’expulsió, Xavi sent que “hem defensat molt bé. No han tingut ocasions clares. Hem estat molt solidaris. Ha sigut un partit molt complert. I jo crec que ho necessitàvem. Tant els jugadors com l’afició. I ho hem fet contra un equip que vosaltres [els periodistes] coneixeu com a equip gran. Això pot ser un punt d’inflexió pel futur”.

L’entrenador no s’ha volgut mullar sobre la polèmica actuació arbitral de Gil Manzano, si bé ha lamentat “una tendència en el futbol” que provoca que “hi ha faltes que no es xiulen. Una cosa és una càrrega i una altra és una falta com una catedral”. Sobre la no participació d’Ousmane Dembélé, el terrassenc ha explicat que no ha entrat “per una decisió tècnica. Tenia la idea de fer que jugués en la segona meitat. Però amb el resultat tan favorable, hem decidit fer unes altres coses. I l’expulsió ens ha condicionat. Les circumstàncies del partit ens han fet anar per un altre camí”.

Sobre la millora que ha experimentat el seu equip respecte els darrers partits, Xavi ha explicat que “hem tingut dues setmanes per entrenar. Hem arribat molt bé a nivell físic. De vegades no t’ho expliques. Quan era jugador, ha em passava. Hi ha un rival que et pot complicar. Ni el partit contra l’Alabès va ser un desastre, ni avui hem fet el millor partit de la història del club”.



Més notícies
Gavi celebra el provisional 2-1 | FC Barcelona
El millor Barça de la temporada passa per sobre de l’Atlètic (4-2)
Notícia: El millor Barça de la temporada passa per sobre de l’Atlètic (4-2)
Comparteix
L'equip de Xavi presenta les seves credencials per acabar la Lliga en places Champions amb una exhibició de joc directe, efectivitat i fiabilitat
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
La milionària xifra que cobraria el Barça pel patrocini d’Spotify
Notícia: La milionària xifra que cobraria el Barça pel patrocini d’Spotify
Comparteix
L'empresa sueca també estaria negociant per afegir el seu nom a la denominació del Camp Nou

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Miquel a febrer 07, 2022 | 11:22
    Miquel febrer 07, 2022 | 11:22
    Amb un pal, o amb una golejada? No es claven cops de pal (en castellà, sí). En català, es bastoneja algú, o se li claven cops de bastó.
  2. Icona del comentari de: Observador a febrer 07, 2022 | 15:30
    Observador febrer 07, 2022 | 15:30
    O se li clava una garrotada. O garrotades, però el pal el deixem per a que hi dormin les gallines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa