Món Esport
Freixa acusa Laporta d’haver comès “una flagrant deslleialtat cap al Barça”
  • CA

La cursa electoral cap a la presidència del Barça s’escalfa. L’intercanvi de cartes dures i contundents entre Joan Laporta, candidat, i Carles Tusquets, dirigent de la comissió gestora del club blaugrana, sobre el possible fitxatge d’Eric Garcia ha empentat Toni Freixa, també aspirant a ocupar la zona noble del Camp Nou, a fer una compareixença per demanar respecte cap a la junta en funcions de l’entitat culer. “Dolgut”, “ofès”, visiblement molest i crític amb el vot de censura, segons el seu parer un dels culpables de la situació crítica que viu i pateix la institució, el líder de Fidels al Barça ha deixat molt clara la seva opinió.

“Ha arribat el moment de dir coses”, ha assenyalat de forma concisa per iniciar la roda de premsa. “Ja n’hi ha prou de dir que la gestora no té legitimitat, que només serveix per convocar eleccions i que els seus membres són ocupes. Van prendre possessió el 28 d’octubre i fins avui, 28 de gener, tenien marge per convocar els socis a les urnes. Ho van fer abans perquè ho van considerar oportú. Això no vol dir que em sembli excepcional i perfecte tot el que estan fent, però estan exercint una responsabilitat sense remuneració per ajudar el Barça. Demanem respecte a tots aquells que els l’estan faltant: tertulians, youtubers, membres de candidatures… Tot plegat respon a una estratègia, la de voler assaltar el club sigui com sigui”, ha valorat Freixa, que ha tornat a carregar contra Joan Laporta per haver comès “una flagrant deslleialtat cap al club” amb la carta amb què ha reclamat a Tusquets que no fitxi ara Eric Garcia.

El candidat ha demanat sobre aquesta qüestió “que la comissió gestora no se senti amenaçada” i ha opinat que “és el moment d’assegurar-nos la contractació d’un futbolista per als pròxims deu o dotze anys, un possible futur capità”. “No hem de pagar traspàs per un jugador que queda lliure al final d’aquesta temporada i que, a més, va ser nostre, però sí que cal acordar el futur contracte perquè s’incorpori a la plantilla a partir de l’1 de juliol. Quin és actualment el valor de mercat d’Eric Garcia, un central jove, internacional absolut i clau en el Manchester City de Pep Guardiola fins que va anunciar que no renovaria?”, s’ha preguntat abans d’afirmar que ha parlat amb l’entorn del central i que no tem que pugui comprometre’s amb algun altre club si el Barça no el signa ara.

Més crítiques a Laporta

A Freixa tampoc li agrada, tal com va dir fa una setmana, que Laporta digués unes coses en les reunions entre els candidats i Tusquets i que, en sortir-hi, en digués d’altres. Aquest dijous ha insistit en aquest assumpte: “Vaig proposar que s’aixequés acta del que parlàvem a les trobades, però el senyor Laporta no va voler. El que no està bé és que no digui res a la reunió i després surti, tingui un altre discurs davant la premsa i enviï cartes amenaçadores a la gestora. Els candidats hem d’actuar amb lleialtat institucional en aquest moment difícil. Cal sumar entre tots”.



Més notícies
Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça | FC Barcelona
Dura carta de Tusquets a Laporta
Notícia: Dura carta de Tusquets a Laporta
Comparteix
El president de la comissió gestora respon el candidat amb contundència
Joan Laporta, president del Barça | Jordi Borràs
Laporta ataca el PSG pel seu flirteig constant amb Messi
Notícia: Laporta ataca el PSG pel seu flirteig constant amb Messi
Comparteix
“No podem permetre que les seves faltes de respectes amb en Leo”, considera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa