Freixa defensa Laporta per la “gran bestiesa” de l’aval

El candidat a les eleccions del Barça considera que és un fet "antidemocràtic"

Toni Freixa ha esperat fins a l’endemà de la presa de possessió de Joan Laporta per donar el seu punt de vista respecte a tot el serial de l’aval, que ha posat en perill la investidura del nou president fins a gairebé última hora. La reacció de Freixa, lluny de ser un retret a Laporta per no tenir els diners fins a l’últim moment, ha estat de comprensió i d’argumentació. Ha considerat que la situació que ha viscut el nou president amb aquest aval és “una gran bestiesa” i que “no passa a cap altre sector d’activitat”.

A través d’un fil de Twitter, Freixa ha recordat que el fet que s’hagi d’avalar un 15% del pressupost de l’entitat, en aquest cas 124,6 milions d’euros, “ve d’una norma de fa més de 30 anys, quan els clubs tenien pressupostos cent vegades més baixos”. Freixa va encara més enllà i considera que es tracta d’un fet “antidemocràtic”. La seva defensa a la candidatura de Laporta és tan manifesta, que escriu: “L’aval ha estat motiu de comentaris injustos i oportunistes contra la candidatura guanyadora de les eleccions”.

Finalment, Freixa sí que aprofita per treure pit i adverteix que des de la seva candidatura havien intentat capgirar aquesta situació abans que se celebressin les eleccions. Explica que es va reunir amb Javier Tebas, president de LaLiga, per “treballar per suprimir l’aval”. La resposta va ser: “Si permitís la toma de posesión del nuevo presidente sin haber depositado el aval, bajaré al Barça a segunda división”. En qualsevol cas, Freixa celebra que creu que aquesta serà “l’última vegada que una junta del Barça haurà d’avalar”.

Més informació

Nou comentari