Món Esport
El PSG amenaça el Barça amb tornar-ho a fer

El Paris Saint-Germain té una de les millors plantilles del continent europeu. L’equip presidit per Nasser Al-Khelaifi ha augmentat el seu prestigi els darrers anys a base de fitxatges estratosfèrics. Seu és el fitxatge més car de la història del futbol. L’estiu del 2017 van incorporar Neymar Jr, provinent del Futbol Club Barcelona, pagant la clàusula del brasiler, de 222 milions d’euros. Ho van fer per guanyar la qualitat d’un dels millors jugadors de la dècada, i també a manera de venjança per la remuntada per 6-1 que ahir va complir cinc anys i per l’intent de la junta de Josep Maria Bartomeu de fitxar el migcampista de l’equip francès Marco Verratti.

Aquell any va créixer a gran escala la rivalitat entre catalans i francesos. I els segons van posar la primera pedra d’una plantilla de somni. L’any següent van fitxar Kylian Mbappé, provinent de l’AS Mónaco. Ho van fer també a canvi d’un traspàs multimilionari, i per apropar-se a consumar el seu somni de guanyar la Champions. No els va ser suficient, però, malgrat haver arribat a la final l’any 2020. Per això, l’any passat van aprofitar que Leo Messi acabava el seu contracte al Barça i, després de seduir-lo amb el seu projecte esportiu, se’l van endur de franc.

La decepció de Sergio Ramos fa que els francesos puguin pensar en un reemplaçament

En el seu procés de perfeccionisme, el PSG encara no té suficient. Ja treballa a enfortir la seva plantilla. Sempre es pot millorar, i en són conscients. Després d’haver apuntalat la millor davantera del planeta en termes de noms (a la pràctica les del Bayern de Munic o del Liverpool estan més en forma) i un mig del camp imponent, la seva defensa podria progressar. La llegenda Thiago Silva va marxar la temporada passada cap al Chelsea. I aquí, els xeics qatarians el van substituir amb un altre gran fitxatge sobre el paper: el de Sergio Ramos.

Tot i això, el rendiment de l’andalús ha decebut enormement: fins ara només ha disputat quatre partits. S’ha perdut, entre molts altres partits, la prestigiosa eliminatòria de vuitens de final de la UEFA Champions League contra el seu exclub, el Reial Madrid. Llavors, l’entrenador Mauricio Pochettino ha confiat en la parella Marquinhos-Presnel Kimpembe. Si bé el primer és un dels grans centrals d’Europa i del món, el segon no acaba de ser del tot fiable. I, en aquest sentit, els vigents subcampions francesos estarien temptant el central del Barça Ronald Araujo.

El fet que Araujo no hagi renovat encara, molt perillós

Aquest interès s’ha produït en el context de la complicació que està experimentant la seva renovació. L’uruguaià acaba el seu contracte amb el club blaugrana el 2023. El Barça, òbviament, el vol renovar. Araujo és un dels millors jugadors de la plantilla. Tot i això, no se sent valorat, en tant que el club no li ofereix el sou que creu que es mereix tenint en compte la relativització dels sous d’altres jugadors que aporten menys que ell.

Segons el diari Sport, el PSG està informant-se amb l’entorn d’Araujo sobre la seva situació, per intervenir-hi l’estiu vinent. Llavors, ara la pilota està a la teulada del club presidit per Joan Laporta, que té el deure d’evitar un nou cas Ousmane Dembélé i de lligar un futbolista amb pinta de futur capità i molt culer… però que espera sentir-se molt més valorat per l’entitat.



Més notícies
Lautaro Martínez, jugador de l'Inter | Europa Press
La llista de quatre davanters per si falla el fitxatge de Haaland
Notícia: La llista de quatre davanters per si falla el fitxatge de Haaland
Comparteix
Donada la dificultat d'incorporar el noruec, la junta de Laporta treballa en possibilitats també molt ambicioses
Leo Messi i Xavi, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
Xavi es mulla sobre el Madrid-PSG i parla de Messi
Notícia: Xavi es mulla sobre el Madrid-PSG i parla de Messi
Comparteix
L'entrenador del Barça ha assegurat que "desitjo el millor a Messi i a Neymar"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa