Món Esport
Laporta: “Bartomeu no s’escaparà de les seves responsabilitats”
  • CA

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha atès els mitjans de comunicació en una roda de premsa en la qual ha detallat la situació econòmica del Barça, després que ja hi hagi conclusions molt avançades de l’auditoria que s’està duent a terme a l’entitat blaugrana des de l’arribada de la nova junta directiva. En aquesta roda de premsa, Laporta ha estat molt contundent amb l’anterior governanaç del club, encapçalada per l’expresident Josep Maria Bartomeu. L’ha acusat de “mentider” en repetides ocasions i ha reiterat que la seva gestió és la que ha deixat el Barça en aquesta situació “nefasta”.

L’herència de Bartomeu

Joan Laporta ha protagonitzat una compareixença llarga a l’Auditori 1899 del Camp Nou en la qual ha estat molt concret pel que fa als números del club, els quals no conviden a l’optimisme i ratifiquen que la situació econòmica és extremadament delicada. Segons Laporta, l’herència de Bartomeu deixa “1.350 milions d’euros de deute” i unes pèrdues de “481 milions d’euros”. El president del Barça ha deixat clar que, de tots aquests milions de pèrdues, només “91 es poden atribuir a l’impacte de la pandèmia del coronavirus”.

Per tot això, Laporta ha estat molt contundent amb la gestió de Bartomeu i la seva junta directiva, la qual ha qualificat de “nefasta” i “calamitosa”. Ha assegurat que “la política de fitxatges ens està perjudicant molt” i a la vegada ha confirmat que “es fraccionaven factures perquè no passessin pels controls de l’assemblea”. També ha parlat d’un informe del 2019, omès en aquell moment per Bartomeu, que ha obligat la junta directiva actual a “fer unes obres urgents” al Camp Nou, ja que el deteriorament de l’estadi “comportava un risc per a les persones”. Per tot això, Laporta ha afirmat que “ningú no s’escaparà de les seves responsabilitats” i que ells s’encarregaran de depurar-les. El pròxim mes de setembre se sabrà amb quin format, però no ha descartat una acció de responsabilitat contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta anterior.

En aquest sentit, Laporta s’ha encarregat de respondre, punt per punt, la carta que l’expresident li va fer arribar la setmana passada. “Dels vuit punts que redacta Bartomeu, hi ha vuit mentides”, ha sentenciat. Laporta creu que “respon a un moment de desesperació, en el qual intenta justificar la seva gestió injustificable”. Ha assegurat que la intenció de Bartomeu és defugir responsabilitats, però ha deixat clar que la junta directiva actual no ho permetrà. De fet, Laporta veu en la carta una demostració que Bartomeu és conscient que s’han comès moltes irregularitats: “Em quedo en l’últim paràgraf de la carta, en el qual diu que assumirà responsabilitats, les quals nosaltres depurarem. Això demostra que ell és conscient que s’han produït irregularitats. El setembre s’explicarà la due diligence i es depuraran responsabilitats”. Tot i això, Laporta ha assegurat que el Barça no es convertirà en una Societat Anònima Esportiva, perquè “l’actual junta directiva té clar que el més important és que el club continuï sent propietat dels socis”.

L’Espai Barça

La roda de premsa de Laporta ha estat molt extensa i ha deixat molts altres aspectes interessants, més enllà de la situació econòmica del club i de la gestió de Josep Maria Bartomeu. Un punt important ha estat el de l’Espai Barça. El president blaugrana ha recordat que “l’anterior junta directiva va pressupostar les obres a la baixa”. En aquest sentit, ha explicat que s’hauran de modificar algunes parts del projecte i que, per exemple, “es constuirà un Palau Blaugrana amb capacitat per a 10.000 persones per poder-hi celebrar final fours“. Ha acusat Bartomeu d’ocultar que amb “el seu projecte 12.000 socis havien de passar de primera a tercera graderia” i també ha criticat el referèndum d’Espai Barça que es va fer el 2014. Ha assegurat que la junta directiva actual també contempla aquesta opció, però “donant molta més informació”.

La ressaca de l’adeu de Messi

Amb la primera victòria a la Lliga s’ha començat a superar el trauma de la marxa de Leo Messi. Tot i això, Laporta ha hagut de respondre moltes preguntes sobre aquest fet. La sensació és que l’adeu de l’argentí era absolutament necessari per poder salvar l’entitat. El president del Barça ha justificat l’optimisme que desprenia abans de comunicar la marxa de Messi amb l’argument que “abans no coneixíem els números i ara sí”. No s’ha amagat i ha reconegut que aquestes negociacions que es van trencar a última hora han provocat una situació de “disgust mutu” entre l’argentí i ell mateix, però li ha desitjat sort al PSG i ha afirmat que “la meva estima cap a ell és la mateixa”.

La rebaixa salarial

Gerard Piqué s’ha convertit en un dels grans protagonistes del Barça durant les darreres hores. El seu gest de rebaixar-se el sou per poder inscriure els nous fitxatges d’Eric Garcia i Memphis Depay ha estat aplaudit per tota l’afició. Laporta ho ha destacat i ho qualificat d’“acte molt lloable”. A la vegada, ha respost les peticions de Sergi Roberto i Jordi Alba d’aclarir la situació. Ha deixat clar que “les negociacions amb els altres capitans (incloent-hi Sergio Busquets) avancen molt bé” i que d’aquesta manera també es podrà inscriure el Kun Agüero durant les pròximes setmanes. De tota manera, Laporta ha defensat els futbolistes: “Jo entenc els jugadors: venen d’un diferiment salarial i ara se’ls demana un altre esforç”.

Un missatge d’optimisme

Laporta ha volgut tancar la seva roda de premsa amb un missatge al barcelonisme, el qual ha estat carregat d’optimisme: “Estem molt motivats, neix una nova era. Les expectatives a curt termini són complicades, però a mitjà i llarg no. M’ha agradat molt la reacció del vestidor, molt barcelonista, i serà una tònica durant tota la temporada, estic convençut”. Ha deixat clar que la seva relació amb Ronald Koeman i la seva forma d’entendre el futbol han avançat pel bon camí. Ha aplaudit les novetats i millores de l’equip, com la “pressió”, i ha afirmat que “apostarem pel futbol”.



Més notícies
Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
Bartomeu critica amb duresa Laporta i s’exculpa de la situació econòmica actual
Notícia: Bartomeu critica amb duresa Laporta i s’exculpa de la situació econòmica actual
Comparteix
L'expresident insinua que Laporta menteix amb les xifres i recorda que van ampliar el patrimoni del club
Laporta explica les causes de la marxa de Messi | FC Barcelona
Joan Laporta: “Estic trist, però convençut que hem fet el millor pel Barça”
Notícia: Joan Laporta: “Estic trist, però convençut que hem fet el millor pel Barça”
Comparteix
El president ha culpat l'anterior junta directiva de la marxa de l'argentí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa