Joan Laporta: “Estic trist, però convençut que hem fet el millor pel Barça”

El president ha culpat l'anterior junta directiva de la marxa de l'argentí

El president del Barça, Joan Laporta, ha comparegut a l’auditori del Camp Nou aquest matí per explicar les causes de la sortida de Messi. El màxim mandatari blaugrana ha entrat a la sala amb cara de pocs amics i envoltat d’un ambient d’expectació total. Amb les mans a l’esquena, el president culer ha iniciat la seva compareixença amb una introducció on ha detallat la marxa de l’argentí.

El president ha culpat directament de la situació a l’anterior junta directiva, presidida per Josep Maria Bartomeu, de la situació actual. “Hem rebut una herència nefasta i això ha fet que la massa salarial esportiva sigui un 110% del pressupost del club. No tenim marge. Les pèrdues previstes i el deute són molt elevats”.

A més, el màxim mandatari culer exposa les causes per la qual el club no ha acceptat l’acord de la Lliga a través del qual rebria 250 milions d’euros: “El Barça havia d’estar a favor d’una operació que comportava hipotecar durant mig segle els drets televisius del club. No penso comprometre el Barça durant mig segle. La nostra institució està per sobre de qualsevol jugador, inclòs el millor del món”.

El president ha respost durant la compareixença una piulada de Javier Tebas, que l’acusava de no entendre els terminis de l’acord que el Barça no ha acceptat: “Els alts càrrecs de les nostres entitats van parlar dimecres i les condicions no es van convèncer. A més, el preu que ha fixat la Lliga per vendre el seu 10% és molt inferior al valor real”.

D’altra banda, Joan Laporta assegura que “Messi es volia quedar, però hem de deixar les emocions a fora de vegades”. El directiu ha explicat que el jugador està decebut, però ha lloat l’actitud del seu entorn per intentar arribar a un acord: “Messi no està content. Li desitjo a ell i la seva família el millor perquè han fet gran al Barça. En cap moment, ens han demanat res que no estigués fora del context d’una renovació”.

El màxim mandatari culer explica que era impossible escometre aquesta renovació: “No podíem complir les normes de la Lliga per la gestió calamitosa de la junta anterior”. Per entendre la dificultat d’encabir el contracte de l’argentí, el president afirma que “per aconseguir 25 milions d’espai salarial, hem de rebaixar 100 de la plantilla. Aquest volum de massa salarial ens té lligats”.

El president explica com s’han succeït els fets que han conduït a la marxa del futbolista: “Fa dos dies que vaig arribar a la conclusió que això no donava per més. Les negociacions durant els dos últims mesos han estat molt intenses. L’acord no s’ha formalitzat per raons externes. Sabíem les normes, però esperàvem més flexibilització”.

El directiu nega la teoria que s’ha generat durant les darreres hores sobre que el comunicat de la marxa de Messi podia ser una estratègia perquè la Lliga flexibilitzés les seves condicions. Laporta no ha valorat la possibilitat que l’argentí es quedi al club: “No vull generar falses esperances. Tot això són hipòtesis que no són reals a hores d’ara”.

Tot i això, reconeix que la seva intenció era que l’argentí es quedés més temps al club: “Volíem allargar l’era Messi durant dos anys, però el contracte no s’adaptava a les normes de la Lliga. Després vam estudiar un altre de cinc anys i la Lliga semblava convençuda, però finalment ens fan saber que tampoc es podia encabir.

El màxim mandatari culer nega que la situació econòmica s’hagi resolt amb la no-renovació de l’argentí: “Ni sense el Leo, tenim espai per reforçar la plantilla”. Tot i això, manifesta que “la plantilla no està tancada“. A més, el president explica per què ha estat possible encabir alguns fitxatges i no la renovació de Messi: “Els jugadors que hem fitxat han arribat sabent que s’havien d’adaptar a una situació i agraeixo el seu esforç”. Tot i el cop que suposa a marxa de l’argentí, Laporta assegura que els jugadors faran una passa endavant: “Estem més motivats que mai perquè se’ns exigirà a tots continuar donant alegries a l’afició”.

El president es refereix també al futur de Messi i assegura que “l’homenatge que li farem serà el que ell vulgui. Nosaltres li faríem un homenatge cada dia”. Sobre el destí del davanter explica que “no em consta un interès d’un equip concret, però sí que sé que té propostes”.

Més informació

Comentaris

  de moment una nit a la presó Agost 6, 2021 12:39 pm
  si els números vermells passem de dos milions a més de quatre cents milions en deute, quina responsabilitat té el bartomeu?
  Ricard Agost 6, 2021 2:20 pm
  Menys sous exagerats i més Barça.
  JMMR Agost 6, 2021 3:44 pm
  Laporta dimissió
  Víctor, emprenyat. Agost 7, 2021 9:45 am
  Joan Laporta, flagell d'irresponsables. Demandes judicials, endavant ja!
  Jo Agost 7, 2021 10:34 am
  Sr. el que ha de fer voste es follarse la junta i del Doraimon i sobre tot al Doraimon. Acte seguit liquidi tota aquesta colla d'inutils que te a la p lantilla i posi a jugar els juvenils, potser veurem mes futbol.

Nou comentari