Món Esport
Bartomeu critica amb duresa Laporta i s’exculpa de la situació econòmica actual

L’expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu ha publicat una carta a través d’EFE on respon a les acusacions de l’actual màxim mandatari, Joan Laporta. El president del Barça va acusar Bartomeu de dur a terme una “gestió calamitosa” i de deixar una “herència nefasta” a la nova junta directiva.

Ara, l’expresident culer ha sortit al pas de les declaracions de Laporta i li recorda que el patrimoni del club ha millorat durant els últims deu anys, on els presidents han estat ell mateix i Alexandre Rossell: “El resultat del mandat de juliol del 2010 fins a juny de 2020 és un balanç patrimonial positiu de 193 milions, excloent les pèrdues provocades per la pandèmia”.

A més, Bartomeu recorda a l’actual president que ell no va ser capaç d’ampliar el patrimoni econòmic del Barça: “Vam iniciar el mandat amb un patrimoni negatiu de -60 milions d’euros, una herència nefasta que ens va deixar la vostra junta anterior”.

D’altra banda, l’exdirectiu acusa Laporta de manipular les xifres que ha fet públiques: “Sorprenen les pèrdues de 487 milions quan la reducció d’ingressos és de 375 milions. Això s’haurà d’explicar en detall als socis i sòcies”. Tanmateix, Bartomeu explica que no van tenir temps de posar en pràctica tot el seu programa econòmic: “Com a resultat del nostre cessament, ens va ser impossible continuar prenent mesures encaminades a evitar l’impacte de les pèrdues provocades per la pandèmia“.

L’expresident explica que tenia encaminats diversos acords que haurien suposat una important entrada d’ingressos al club: “Vam deixar acabat i en mans de la Comissió Gestora el dossier confidencial i les negociacions iniciades amb quatre societats interessades a ser patrocinadores estratègiques del club. La teva directiva no ho ha aprovat i això hauria suposat una entrada de capital de 220 milions“.

A més, Bartomeu assegura que, si s’haguessin fet les coses a la seva manera, el club no es veuria afectat per les pèrdues derivades de la crisi sanitària: “Amb el possible ingrés de 270 milions per l’acord de la Lliga amb CVC estaríem parlant d’un nivell de les pèrdues per covid-19 pràcticament nul”.

L’exmandatari s’ha referit al fet d’haver invertit tants diners a pagar els salaris del primer equip: “La massa salarial la vam portar als límits establerts per la Lliga per tal de perllongar i mantenir el millor equip de la història i poder competir amb els clubs de la Premier i els Clubs-Estat”.

Per últim, Bartomeu acusa Laporta d’haver arribat a un acord amb Neymar que és perjudicial per al club: “Sorprèn la decisió de perdonar 16,5 milions a Neymar en el marc d’un litigi on les expectatives eren favorables al Barça”.Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a agost 13, 2021 | 21:00
  Ricard agost 13, 2021 | 21:00
  Curiós que dimitís si tot estava tan ben fet.
 2. Icona del comentari de: De moment una nit a agost 13, 2021 | 22:24
  De moment una nit agost 13, 2021 | 22:24
  Ja pot dir missa el titella del grupo godo, el bartomeu, que ell i el rosell, són els principals responsables de la ruïnosa econòmia, en la que es troba el F C Barcelona El bartomeu és un mal nascut i li diria coses més grosses i que és mereix, tot i que sa mare, no en té la culpa Bartomeu espero i desitjo, que siguin moltes nits les que es passis empresonat, l'has feta molt grossa.
 3. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a agost 13, 2021 | 22:35
  De Roquetes vinc agost 13, 2021 | 22:35
  La culpa es del cha cha cha. Lo mismo decian los picoletos y los otros. La CULPA ERA DE LOS QUE IVAN A VOTAR.
 4. Icona del comentari de: Josep Massons a agost 14, 2021 | 06:43
  Josep Massons agost 14, 2021 | 06:43
  Pobre home, ningu entén com no està a presó per vida i embargats tots els seus bens.
 5. Icona del comentari de: Tano a agost 14, 2021 | 11:49
  Tano agost 14, 2021 | 11:49
  Bartomeu, un verdader fantasma i un gran impresentable.
 6. Icona del comentari de: RAMON A a agost 14, 2021 | 17:03
  RAMON A agost 14, 2021 | 17:03
  QUINES MARTINGALES QUE ES FAN AMB ES DINER DELS ALTRES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa