Món Esport
Faura, portaveu de la moció de censura a Bartomeu, “decebut” amb Laporta

Ricard Faura, qui va ser portaveu de Més que una moció, la plataforma que va impulsar la moció de censura que va acabar provocant la dimissió de Josep Maria Bartomeu, és una veu autoritzada per analitzar el clima d’opinió dels socis del Futbol Club Barcelona. Faura, qui actualment és membre de Dignitat Blaugrana, ha atès el Món Esport per parlar de la crisi institucional que s’ha obert al Barça a partir de la invasió de seguidors alemanys de l’Eintracht de Frankfurt al Camp Nou.

Ricard Faura, decebut amb la gestió de la crisi social del Barça

En primer lloc, cal dir que Faura s’ha mostrat “decebut” amb la gestió de la junta directiva actual, sobretot pel que fa al vessant social. Explica que “la crisi del Barça va molt més enllà de la crisi esportiva i econòmica” i que “és una crisi social que ha creat un gran impacte, com es va poder veure ahir al Camp Nou”. D’aquesta manera, no posa el focus en la venda d’entrades a seguidors alemanys, sinó que ho considera una conseqüència d’haver “deixat de banda els aspectes socials”. Segons Faura, el club “ha intentat aturar el cop econòmic de manera precipitada” i això ha fet que no es vigilessin prou els mecanismes per garantir que no passés el que va acabar passant a l’estadi, que ha acabat evidenciant la crisi social a la qual fa referència.

Davant d’una tasca complicada, alguns grups de socis es posen a disposició del club

Faura ofereix el seu suport i el de Dignitat Blaugrana al Barça, ja que és plenament conscient que “el paper que li toca fer a la junta és molt complicat, perquè a part de reconstruir l’equip i la situació econòmica, ha d’aixecar l’ànim de la gent”. Ara bé, per no deixar de banda els aspectes socials, demana que s’obri “un espai on debatre per buscar les millors solucions”. Assegura que ja s’ha fet arribar aquesta proposta al club i que fins ara s’ha rebutjat i fins i tot s’ha vist amb mals ulls: “Hem vist que una mala gestió pot enfonsar un club amb molt poc temps. Per això vigilem també la junta directiva de Joan Laporta i hi hauria d’haver espais per poder debatre entre els socis. Això ara no existeix i fins i tot està mal vist”.

La junta directiva ja ha fet el primer pas i ara cal seguir aquest camí

Així doncs, Faura espera que aquesta tragèdia social i institucional que s’ha viscut al Camp Nou serveixi per repensar la situació i canviar la manera de fer del club i es mostra satisfet que la junta directiva hagi assumit la responsabilitat de tot el que ha passat, perquè, diu, “aquest és el primer pas”, a la vegada que recorda que “no tota la culpa és del Barça”. Finalment, proposa que es prenguin mesures per canviar distribució dels abonaments del Camp Nou, aconseguir que els socis hi vagin molt més i amb moltes més ganes i que es reverteixi la situació des de la base: “Hi ha eines per saber quins socis van realment al Camp Nou i als desplaçaments i quin és el grau de fidelitat de cadascú. S’haurien de fer exercicis per premiar els qui sempre hi són i buscar un remei per als altres”.



Més notícies
Maria Elena Fort, vicepresidenta institucional del Barça, amb Joan Laporta | Estimem el Barça
La junta de Laporta demana disculpes públicament als aficionats del Barça
Notícia: La junta de Laporta demana disculpes públicament als aficionats del Barça
Comparteix
Elena Fort ha entonat el 'mea culpa' en nom de la directiva després de la invasió d'alemanys al Camp Nou
Toni Freixa, Víctor Font i Joan Laporta, durant un debat electoral | Europa Press
L’oposició de Laporta s’acarnissa amb la directiva per la crisi al Camp Nou
Notícia: L’oposició de Laporta s’acarnissa amb la directiva per la crisi al Camp Nou
Comparteix
Toni Freixa ha estat especialment contundent contra la junta, mentre que Víctor Font demana explicacions
Enric Masip i Joan Laporta, en arxiu | FC Barcelona
La directiva del Barça assumeix la responsabilitat de la crisi al Camp Nou
Notícia: La directiva del Barça assumeix la responsabilitat de la crisi al Camp Nou
Comparteix
Enric Masip, adjunt a la presidència, ha assegurat que "el club n'és el principal responsable"
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Discurs molt contundent de Laporta després de l’esperpent al Camp Nou
Notícia: Discurs molt contundent de Laporta després de l’esperpent al Camp Nou
Comparteix
El president assegura haver passat vergonya, i avisa que es prendran mesures

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa