Món Esport
‘The Best’ troba la sortida del laberint madridista a temps (1-0)

Tina Turner va descriure Alèxia Putellas a la perfecció l’any 1989. A la seva cançó The Best, la cantant estatunidenca deia que “simplement ets la millor”. A qui es referia? A Alèxia Putellas. La catalana encara no havia nascut, però què més dona? Turner era un geni, i sabia predir el futur. Avui Putellas ha fet gala a aquest honor i al que va rebre el passat cap de setmana. La flamant guanyadora del premi The Best ha liquidat el Reial Madrid en la semifinal de la Supercopa i ha classificat el Futbol Club Barcelona a una nova final en el partit més laberíntic de la temporada (1-0).

Les dones de Jonatan Giráldez segueixen expandint el seu univers triomfador. Aquesta nit han descobert quin és el camí que hauran de seguir als quarts de final de la Champions, que tenen a l’horitzó davant el mateix rival; i ja opten a estrenar el caseller dels títols d’aquesta temporada amb la final de Supercopa de diumenge. Un agònic gol d’Alèxia Putellas, al temps afegit, ho ha decidit tot. Sempre Alèxia!

Això si: les d’Alberto Toril ho han posat més difícil que mai. Han plantat cara. I han plantat un immens i frondós laberint. Les blanques han regalat la pilota, sí, però no han regalat cap concessió. I les blaugranes quasi sempre s’han sentit incòmodes en la zona més perillosa. Hi han arribat molt, però no sempre amb garanties. I quan ho han aconseguit, allà ha estat sempre Misa. La portera ho ha aturat pràcticament tot!

La canària estava sent una taràntula. Cap pilota creuava la seva teranyina. De fet, Misa ha assolit el que cap portera havia estat capaç de fer fins avui: aguantar noranta minuts sense encaixar un gol davant el Barça de Giráldez. Però els partits duren més de noranta minuts, i Alèxia Putellas bé ho sap. Misa ha sostingut les seves fins que una cruel estacada de la millor futbolista del planeta, al temps d’afegit, ha canviat el signe del partit i l’eliminatòria.

Al cap i a la fi, un molt bon matx d’una portera i una notable actuació de la seva defensa són pur plàncton per a les catalanes. Alèxia, Jennifer Hermoso i companyia són taurons. Duen les seves rivals sempre al límit i, quan aquestes donen un senyal de feblesa, devoren. De vegades, a base de festivals golejadors. Avui, però, amb suspens.

Abans de la forta mossegada, però, les blaugranes ja embotellaven les blanques al seu camp. I és que més enllà d’un preciós xut de Claudia Zornoza al pal i d’alguns apropaments d’Athenea del Castillo -la boia de Toril en l’atac-, sempre al segon acte, les madridistes pràcticament no han ensumat la porteria de Sandra Paños. Les blaugranes, en canvi, movien la pilota i basculaven a camp rival. Jugaven amb les esperances blanques. Tenien oportunitats i perdonaven. Ho feien mitjançant Fridolina Rolfö, que ha sigut un punyal. Però no gaire afilat: si bé la sueca no ha parat d’orbitar al voltant de la porteria de Misa, ha fallat un munt d’ocasions.

Quan Jonatan Giráldez ha canviat el partit

El partit l’ha canviat Giráldez. En un canvi ultra ofensiu, i amb mitja hora per davant, l’entrenador ha fet entrar Asisat Oshoala per Leila Ouahabi -molt participativa però també molt erràtica en la definició-. Davantera per lateral! I aquí, el gallec ha assestat el cop definitiu. Les blaugranes han practicat un joc més directe. Han arribat encara amb més perill a la porteria rival. Amb més punch. Amb un joc més directe. I, en una jugada embullada, la Pilota d’Or ha clavat la fletxa al peix. I el peix ha mort a la riba. Ho ha fet en mans d’un equip que, més enllà del seu joc bonic, també destaca per la seva mentalitat faraònica.

Amb la victòria a la butxaca, ara el Barça té l’oportunitat de rescabalar la derrota de l’any passat. Llavors van caure a les semifinals de la competició davant l’Atlètic de Madrid, en l’única patinada de 2021. I buscarà repetir el triomf de 2020 -quan va derrotar per 10-1 la Reial Societat a la final-. El rival del proper diumenge sortirà de l’eliminatòria del mateix Atlètic de Madrid i el Llevant, que se la jugaran demà. Alèxia és molta Alèxia i buscarà seguir sent-ho el cap de setmana en la primera pilota de títol de la temporada. You’re simply the best!



Més notícies
Putellas guanya el The Best FIFA en una gala insultant per al Barça femení
Notícia: Putellas guanya el The Best FIFA en una gala insultant per al Barça femení
Comparteix
Cap de les jugadores blaugranes ha entrat a l'onze ideal i Cortés també s'ha quedat sense premi
Les futbolistes del Barça, celebrant un dels gols de Lieke Martens | FC Barcelona
Lieke Martens i el Barça esmolen les dents abans de dos partits clau (5-0)
Notícia: Lieke Martens i el Barça esmolen les dents abans de dos partits clau (5-0)
Comparteix
Les de Jonatan Giráldez apallissen l'Sporting de Huelva amb una actuació estelar de l'holandesa i en el retorn d'Alèxia Putellas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa