Món Esport
Putellas guanya el The Best FIFA en una gala insultant per al Barça femení

La Federació Internacional de Futbol Associació (FIFA) ha entregat els premis The Best 2021, que reconeixen els millors jugadors de l’any. Com ja va passar amb la Pilota d’Or, la capitana del Futbol Club Barcelona, Alèxia Putellas ha estat guardonada amb aquest prestigiós premi. De la mateixa manera que va ocórrer amb el títol entregat per France Football, Putellas es converteix en la primera catalana que guanya aquest trofeu.

Ara bé, de la mateixa manera que ella ha fet sempre, quan ha hagut de dirigir unes paraules després de recollir el guardó, el primer que ha fet ha estat tenir en compte les seves companyes d’equip: “Em sento molt feliç. Vull agrair-ho a les meves companyes, perquè aquest premi és de totes. Necessitàvem un projecte que cregués en nosaltres i el Barça ha fet una feina increïble”.

Dit tot això, Putellas ha estat l’única blaugrana que ha pogut somriure, ja que la resta de reconeixements han estat un insult per al Barça femení. En primer lloc, Lluís Cortés, qui va conduir l’equip al triplet, no ha guanyat el títol de millor tècnic. Aquest premi ha estat per a Emma Hayes, entrenadora del Chelsea, el conjunt que es va enfrontar al Barça a la final de la Champions i va rebre fins a quatre gols de les blaugranes.

A més a més, i de forma encara més sorprenent, cap de les jugadores del Barça ha estat inclosa a l’onze ideal de la FIFA, un altre reconeixement importantíssim. Ni Sandra Paños, ni Mapi León, ni Patri Guijarro, ni Aitana Bonmatí, ni Lieke Martens, ni Graham Hansen, ni Jenni Hermoso… ni la mateixa Alèxia! És a dir, la millor jugadora del món no apareix a l’onze ideal. La FIFA haurà de donar explicacions respecte a aquesta decisió que és gairebé impossible d’entendre.

Lewandowski passa per davant de Messi

A diferència del que va passar a la Pilota d’Or, Robert Lewandowski ha rebut el The Best FIFA 2021 en comptes de l’argentí Leo Messi. El seu gran rendiment golejador amb el Bayern de Munic li ha servit per superar el de Rosario. El millor entrenador en categoria masculina ha estat Thomas Tuchel, guanyador de la Champions amb el Chelsea, i la selecció danesa s’ha endut el premi al fair play per la gestió del cas Eriksen.



Més notícies
La selecció espanyola celebra una victòria | Europa Press
‘La Roja’ torna a Catalunya després de 18 anys i l’espanyolisme embogeix
Notícia: ‘La Roja’ torna a Catalunya després de 18 anys i l’espanyolisme embogeix
Comparteix
La selecció dirigida per Luis Enrique disputarà un amistós contra Albània a Cornellà-El Prat
El Barça femení, al Camp Nou | FC Barcelona
El Barça bat el rècord d’entrades venudes en un partit de futbol femení
Notícia: El Barça bat el rècord d’entrades venudes en un partit de futbol femení
Comparteix
Els quarts de Champions contra el Madrid seran el duel amb més assistència de la història

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa