Món Esport
Laporta, l’únic candidat que vol celebrar les eleccions el dia 24

Dia molt important per al Barça en clau electoral. Aquest divendres es prendrà una decisió definitiva en relació amb els comicis a la presidència blaugrana, previstos per al 24 de gener. Aquest matí hi haurà una reunió entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i la comissió gestora de l’entitat culer per analitzar la situació, però Alba Vergés ja va informar aquest dijous quina serà la postura de les autoritats: la decisió d’ajornar o no les eleccions “l’haurà de prendre el Barça”. La pilota, per tant, és a la teulada de Carles Tusquets.

El president en funcions del club ha convocat, també aquest divendres, una reunió amb els tres candidats–Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa– en la qual, després d’escoltar el posicionament del Govern, caldrà prendre una determinació ferma. En aquest sentit, els tres aspirants a la presidència han atès Catalunya Ràdio a primera hora per exposar quin serà el seu posicionament. Joan Laporta ha estat el primer a dir la seva: “Les eleccions han de ser el dia 24, quan estan convocades. S’han adoptat totes les mesures”. L’expresident ha reforçat el seu discurs basat en el fet que “no hi ha raons objectives per a l’ajornament”.

“El Barça no pot estar més temps amb aquest desgovern. Es poden reforçar totes les mesures perquè es pugui garantir la màxima participació. S’han de fer les excepcions que calgui per garantir el dret a vot dels socis”, ha valorat un Laporta que no té “gens d’interès” a pactar amb altres candidats, ja que els “socis i les sòcies no ho entendrien”.

Font i Freixa, partidaris de l’ajornament

Víctor Font tampoc vol que els comicis es posposin, però considera que és el procés electoral “més important de la història recent del Barça”, que “ens hi juguem molt”, i que “no podem permetre’ns que hi hagi una participació del 20%”. Per aquest motiu, el líder de Sí al Futur creu que no hi ha més opció que la de l’ajornament i, paral·lelament, la d’unió de forces entre els tres candidats per ajudar la gestora a prendre “les dues decisions importants del curt termini: el fitxatge d’Eric Garcia i els problemes de liquiditat del club”. “Si s’ajornen, les eleccions s’han de fer com més aviat millor. Al febrer millor que al març. Al març millor que l’abril i a l’abril millor que al maig. A alguns candidats els va millor que les eleccions siguin ara i, si pot ser, sense cap debat. Jo no m’amago. A mi em va més bé tenir més temps. Soc el menys conegut”, ha conclòs.

Per la seva banda, Toni Freixa ha titllat de “coherent” el posicionament de Font i s’ha posat en disposició de la junta gestora “per col·laborar amb el que calgui”. “No s’han de fer les eleccions si no es pot garantir que tots els socis puguin votar lliurement, sense risc per la situació de pandèmia”, ha opinat. Per les seves paraules s’ha entès clarament que no s’oposarà al fet que les urnes no es col·loquin el pròxim dia 24 de gener. A més, l’exdirectiu del Barça ha carregat contra Laporta: “És un expresident del club. La seva època ja ha passat”.



Més notícies
Víctor Font, candidat a les eleccions del Barça | 'Sí al Futur'

Font proposa als altres candidats unir forces mentre no es puguin celebrar les eleccions

Notícia: Font proposa als altres candidats unir forces mentre no es puguin celebrar les eleccions
Comparteix
“No podem tenir un 20% de participació en els comicis més importants de la història del club”, considera el líder de ‘Sí al Futur’
Notícia: Font proposa als altres candidats unir forces mentre no es puguin celebrar les eleccions - Mobile
Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, candidats a les eleccions del Barça | El Món

Laporta, Font i Freixa, els candidats a les eleccions del Barça

Notícia: Laporta, Font i Freixa, els candidats a les eleccions del Barça
Comparteix
‘Estimem el Barça’, ‘Sí al Futur’ i ‘Fidels al Barça’ són els finalistes d’una cursa electoral que ha deixat enrere Rousaud, Benedito, Vilajoana, Fernández Alà, Farré i Riera
Notícia: Laporta, Font i Freixa, els candidats a les eleccions del Barça - Mobile

Nou comentari

Comparteix