Món Esport
Font proposa als altres candidats unir forces mentre no es puguin celebrar les eleccions
  • CA

Hores després de convertir-se formalment en candidat a les eleccions del Barça, Víctor Font ha comparegut aquest dijous per oferir el seu posicionament en relació amb la celebració dels comicis. El líder de Sí al Futur ha manifestat que “volem votar com més aviat millor”, però ha considerat “inviable” que els socis puguin acudir a les urnes el pròxim 24 gener. “Estem davant de les eleccions més importants de la història del club i no ens podem permetre que la junta directiva sigui escollida amb un 20% de participació. El nou president estaria molt poc legitimat”, ha justificat.

“El confinament municipal es mantindrà, com a mínim, fins al dia 24. Així no es pot garantir la màxima participació, ja que els socis de fora de Barcelona que no tinguin seu electoral al seu municipi no podrien votar sense infringir les restriccions”, ha afegit. Font, d’aquesta forma, s’ha mostrat partidari d’ajornar les eleccions amb l’objectiu “de garantir el dret a vot a tots els socis i sòcies” i paral·lelament, d’unir forces amb els altres dos candidats –Joan Laporta i Toni Freixa– i la comissió gestora presidida per Carles Tusquets per treballar conjuntament en dues qüestions, “en quan i en quines condicions es poden tenir garanties perquè el dret a vot s’exerceixi, amb la proposta de qualsevol model de vot, també l’electrònic, que ho faciliti” i “en les dues grans decisions que ha de prendre el club en el curt termini: si fitxem o no Eric Garcia i com solucionem els problemes immediats de liquiditat de l’entitat”.

“Que el Tots units fem força prengui sentit. Els interessos de cada candidat són diversos, i no amaguem que a nosaltres ens aniria bé tenir més temps per explicar el nostre projecte i donar-nos a conèixer, però cal pensar, almenys per una vegada, en el que li convé al Barça”, ha expressat. El candidat, a més, ha valorat que l’ajornament de les eleccions permetria fer més debats i, per tant, que “la decisió final dels socis i sòcies estigui fonamentada més enllà de la notorietat i l’experiència dels tres aspirants”. Segons el seu parer, l’opinió de Laporta, que creu que no hi ha cap raó objectiva per posposar la jornada democràtica, “no és rellevant com tampoc ho és la meva i la del senyor Freixa”. “M’importa el que diuen els experts, que insisteixen que hem d’interactuar menys, que hem de teletreballar…”, ha apuntat.

Font ha remarcat que “som una candidatura poc sospitosa” i que “volem impulsar que el Barça canviï i que tots els processos democràtics es modernitzin”. “Els últims mesos ho hem demostrat amb fets. Ara bé: estem en una situació d’incertesa màxima per la situació sanitària que pateix el país i tenim 40.000 socis i sòcies que formen part de la població de risc. No podem deixar-los de banda. No és que sigui partidari d’ajornar les eleccions i crec que el Barça necessita un nou president tan aviat com sigui possible. Però també considero que els comicis més importants de la història del club han de tenir una participació elevada”, ha insistit abans de sentenciar que no tem que la campanya electoral se li pugui fer llarga, ja que “estic convençut que si tots els socis ens escolten, guanyarem”.



Més notícies
Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, candidats a les eleccions del Barça | El Món
Laporta, Font i Freixa, els candidats a les eleccions del Barça
Notícia: Laporta, Font i Freixa, els candidats a les eleccions del Barça
Comparteix
‘Estimem el Barça’, ‘Sí al Futur’ i ‘Fidels al Barça’ són els finalistes d’una cursa electoral que ha deixat enrere Rousaud, Benedito, Vilajoana, Fernández Alà, Farré i Riera
El Camp Nou, durant un partit a porta tancada | Europa Press
La decisió d’ajornar les eleccions, en mans del Barça
Notícia: La decisió d’ajornar les eleccions, en mans del Barça
Comparteix
El Govern de la Generalitat de Catalunya passa la pilota al club blaugrana abans de la reunió transcendental d’aquest divendres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa