La decisió d’ajornar les eleccions, en mans del Barça

El Govern de la Generalitat de Catalunya passa la pilota al club blaugrana abans de la reunió transcendental d’aquest divendres

El Govern de la Generalitat de Catalunya passa la pilota al Barça. En la roda de premsa que ha fet per anunciar la pròrroga de set dies de les restriccions actuals per contenir el coronavirus, Alba Vergés ha deixat molt clar que serà el club blaugrana “qui prendrà la decisió d’ajornar o no les eleccions” a la presidència, previstes precisament per al diumenge 24 de gener, el darrer dia de vigència –de moment– les mesures contra la Covid-19.

La consellera de Salut ha exposat que és possible que els pròxims dies es produeixi una “acceleració de la pandèmia” a Catalunya i que, per tant, el Barça s’haurà d’adaptar a les restriccions que hi hagi en funció de l’evolució de la situació. Vergés ha afegit que en la reunió “tècnica” d’aquest divendres, Salut es limitarà a “explicar la situació epidemiològica actual i els possibles escenaris futurs”. La decisió de posposar els comicis, per tant, l’haurà de prendre la comissió gestora presidida per Carles Tusquets.

Últimes hores clau, per tant, per esbrinar què passarà amb unes eleccions a la presidència del Barça que només comptaran amb tres candidats –Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa– després de la retirada d’Emili Rousaud. El més normal és que els comicis no se celebrin el dia 24, ja que només hi ha deu punts de votació i segons la Cadena SER ensenyar el carnet de soci no permetria saltar-se el confinament municipal.

Més informació

Nou comentari