Món Esport
Emili Rousaud es retira de la cursa electoral
  • CA

Era un secret a veus i ara ja és oficial. Emili Rousaud no serà un dels aspirants finalistes a la presidència del Barça. L’exdirectiu de Josep Maria Bartomeu va presentar 2.510 signatures dilluns passat i, per tant, va superar el tall d’avals necessaris per proclamar formalment la seva candidatura, però ha decidit retirar-se de la cursa electoral abans que finalitzés un procés de validació de les firmes que en el seu cas ha estat molt polèmic. El líder d’Els millors al Barça ho ha anunciat entre llàgrimes aquest dijous en una roda de premsa en la qual també ha tornat a denunciar la “guerra bruta” que hi ha hagut contra ell i el seu projecte. “Fèiem nosa”, ha afirmat.

Amb la renúncia formal d’Emili Rousaud, el procés de validació de les signatures que va presentar a l’Auditori 1899 del Camp Nou queda anul·lat. Les butlletes es deixaran de comprovar i, per tant, el Barça no informarà sobre possibles duplicitats ni avals rebutjats. “Hem pres la decisió més digna segons el meu parer. Teníem l’opció d’esperar al recompte final de les firmes i, encara que teníem molt complicat superar el tall, veure si sonava la flauta”, ha justificat abans d’anunciar que aquest dimecres va arribar a un acord per fusionar-se amb Toni Freixa. “Em va oferir ser el seu vicepresident econòmic i que set membres del meu equip estiguessin a la seva junta, un d’ells en una vicepresidència. Em vaig reunir amb els integrants de la meva precandidatura, però, i vam decidir que el millor que podíem fer era retirar-nos”, ha relatat. Toni Freixa ho ha desmentit pocs instants després a les xarxes socials: “Vull aclarir amb tota la fermesa i contundència que, malgrat haver rebut diverses propostes per configurar la meva candidatura, només he acceptat les dels 15 membres que la integren. Cap més”

Visiblement emocionat, Rousaud també ha destapat que va mantenir converses amb Víctor Font i Lluís Fernández Alà per intentar evitar que Joan Laporta, el “clar favorit si existeixen moltes opcions”, guanyi les eleccions. “Si això acabés sent un cara a cara entre dues candidatures, la cosa estaria molt més oberta”, ha valorat. L’exdirectiu blaugrana no ha entrat a valorar massa la situació actual dels comicis, però sí que ha criticat una proposta d’Estimem el Barça: “No m’agraden els bons que planteja Laporta. Concedeixen la possibilitat que el club quedi en mans d’un fons d’inversió o un magnat o que es converteixi en una societat anònima. Hem d’evitar això últim com sigui”.

I la butlleta de suport a Benedito?

Rousaud, que tot i haver tirat la tovallola ha dit que “teníem el millor projecte”, també ha estat qüestionat per la butlleta de suport a Agustí Benedito que es va trobar en el recompte de les seves signatures. No ho ha desmentit, però ha deixat molt clar que ningú del seu equip la va posar en les carpetes que van lliurar a l’entitat culer i que, per tant, “creiem que hi ha hagut un acte de mala fe gens fortuït”. “D’una forma sobtada, i sense origen conegut, durant la validació de les nostres firmes va aparèixer una que no duia ni DNI i en la qual figurava el nom de Benedito. Nosaltres vam ser els primers a denunciar que hi havia gent que estava venent butlletes. No n’hem comprat cap”, ha argumentat.



Més notícies
Emili Rousaud, precandidat a les eleccions del Barça | @ElsMillorsAlFCB
Polèmica en la validació de les signatures d’Emili Rousaud
Notícia: Polèmica en la validació de les signatures d’Emili Rousaud
Comparteix
Es troba una butlleta de suport a Agustí Benedito en el recompte de les firmes de suport a l’exdirectiu de Bartomeu
La comissió gestora de Carles Tusquets, el dia en què va prendre possessió | FC Barcelona
Qui manarà al Barça si s’ajornen les eleccions?
Notícia: Qui manarà al Barça si s’ajornen les eleccions?
Comparteix
La comissió gestora pretén anar-se reunint amb els candidats a la presidència per prendre decisions consensuades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa