No hi haurà final four. La presidència del Barça sortirà del guanyador d’un triangular. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa han estat els únics participants de la cursa electoral que han superat el tall de 2.257 signatures vàlides i, per tant, aquest dijous han estat proclamats formalment candidats als comicis del Camp Nou. Estimem el Barça, Sí al Futur i Fidels al Barça són els tres projectes finalistes. Els socis hauran d’escollir quin s’adapta més a la seva forma d’entendre el club, que travessa una situació molt complicada en tots els aspectes, i dictar sentència a les urnes el pròxim 24 de gener, data que podria veure’s modificada aquest divendres si el Govern de la Generalitat de Catalunya ho considera oportú.

L’experiència de Laporta

Joan Laporta (Barcelona, 1962) és l’únic dels tres candidats que pot presumir d’haver presidit el Barça. Ho va fer entre el 2003 i el 2010, una època recordada, entre d’altres, pels èxits esportius de totes les seccions culers, l’expulsió dels Boixos Nois del Camp Nou, el lligam amb UNICEF i el reforçament de la postura catalanista de l’entitat. Durant la precampanya ha adoptat una postura calmada i conciliadora, però també ha sabut passar a l’atac i exhibir “valentia” amb accions com la pancarta a Madrid. Dilluns passat va ensenyar múscul i va presentar més de 10.000 signatures, però ell sap millor que ningú, per molts símils futbolístics que faci, que el partit important encara ha de començar. El seu discurs està centrat, precisament, en l’experiència. “Estic segur que ho podem fer perquè ja ho hem fet”, repeteix amb insistència en les seves compareixences. La junta electoral li ha validat 9.625 firmes i, per tant, es podrà presentar per tercera vegada a les eleccions.

El projecte transformador de Font

Víctor Font (Granollers, 1972) vol “portar als despatxos la revolució que Johan Cruyff va fer al camp”. El líder de Sí al Futur proposa un canvi estructural del Barça en tots els sentits amb l’objectiu de reinventar-lo i introduir-lo al segle XXI. Amb Xavi Hernández i el mateix Jordi Cruyff al comandament de la direcció esportiva, un pla de xoc econòmic tan contundent com ambiciós i la ferma voluntat que els socis tornin a exercir de vertaders propietaris del club, és l’aspirant a la presidència que ha donat més detalls del seu projecte. En els primers metres de la cursa electoral ha comès un error d’improvisació greu –cas Jordi Majó– i ha tingut certs problemes a l’hora de comunicar les seves idees, però la realitat és que fa molt de temps que es prepara. I es nota molt. S’està envoltant de gent molt potent en cadascun dels seus àmbits com per exemple Marc Duch, portaveu del vot de censura contra Josep Maria Bartomeu, Antoni Bassas o el doctor Ramon Cugat. La junta electoral li ha validat 4.431 firmes i, per tant, es podrà presentar per primera vegada a les eleccions.

El Barça independent de Freixa

Toni Freixa (Barcelona, 1968) vol un Barça independent dels poders polítics, empresarials i mediàtics. El model que proposa Fidels al Barça no contempla la possibilitat “d’instrumentalitzar” el club en benefici d’algú que no sigui els seus socis i sòcies, i això inclou els fets de “no posicionar-se políticament” ni “defensar la llibertat dels presos”. Considera que “forçar la dimissió anticipada de Bartomeu en època de pandèmia va ser molt irresponsable” i creu que proposar l’enderrocament del Camp Nou “només es pot fer des del desconeixement”. També resta importància a les enquestes que situen Joan Laporta com a gran favorit. “Nosaltres tenim una percepció ben diferent”, assegura. Constitueix la tercera via, l’alternativa al cara a cara entre els altres dos candidats. No es considera continuista de la directiva sortint, però sí “continuador”. Sense fer massa soroll, ha tornat a superar l’exigent tall d’avals necessaris per aspirar a dirigir l’entitat blaugrana. La junta electoral li ha validat 2.634 firmes i, per tant, es podrà presentar per segona vegada a les eleccions.Més notícies
El Camp Nou, durant un partit a porta tancada | Europa Press

La decisió d’ajornar les eleccions, en mans del Barça

Notícia: La decisió d’ajornar les eleccions, en mans del Barça
Comparteix
El Govern de la Generalitat de Catalunya passa la pilota al club blaugrana abans de la reunió transcendental d’aquest divendres
Notícia: La decisió d’ajornar les eleccions, en mans del Barça - Mobile
Emili Rousaud, precandidat a les eleccions del Barça | Jordi Borràs

Emili Rousaud es retira de la cursa electoral

Notícia: Emili Rousaud es retira de la cursa electoral
Comparteix
L’exdirectiu de Bartomeu no serà un dels aspirants a la presidència del Barça
Notícia: Emili Rousaud es retira de la cursa electoral - Mobile

Nou comentari

Comparteix