Món Esport
Els cinc pitjors fitxatges d’hivern de la història recent del Barça
  • CA
agraph -->

El mercat d’hivern de la temporada 2020-2021 tot justa acaba de quedar tancat i ha estat una finestra de fitxatges molt estranya. La crisi econòmica en la qual es troben immersos molts dels clubs de futbol del món ha provocat que no s’hagi pogut fer una gran despesa i gairebé cap equip ha pogut aprofitar l’oportunitat de reforçar-se.

És el cas del Barça, que per molt que necessita, ja des de l’estiu, un central i un davanter centre i que Ronald Koeman ho demana dia rere dia, no s’ha pogut fer cap esforç econòmic i no s’ha pogut incorporar ni Eric García, que hauria arribat a un preu molt reduït. Tanmateix, fitxar al mercat d’hivern no és garantia d’èxit, més aviat tot al contrari, o com a mínim així ha estat en el club blaugrana. En la història recent del club, les decepcions es compten a grapats i aquests han estat els cinc pitjors fitxatges d’hivern dels darrers vint anys .

5. Demetrio Albertini

No es pot considerar un gran fracàs, com a mínim no econòmic. Albertini va arribar lliure l’hivern de la temporada 2004-2005 després d’una carrera prolífica a Itàlia, sobretot al Milan. Literalment, el futbolista transalpí va venir a Barcelona a retirar-se. Amb 33 anys, només va disputar cinc partits. Un pas absolutament testimonial, malgrat que en el seu palmarès com a blaugrana hi figurin una Lliga i una Supercopa d’Espanya.

Demetrio Albertini, durant la seva etapa al Barça | FC Barcelona

4. Jean-Claire Todibo i Jeison Murillo

Es poden considerar un pack perquè són dos centrals que van arribar junts l’hivern de la temporada 2018-2019 per buscar un relleu a Mascherano, que havia marxat un any abans. Murillo, cedit del València, va jugar quatre partits i va costar 1,2 milions d’euros al Barça. Todibo encara és propietat del club blaugrana i, de fet, acaba de marxar cedit al Niça. Des d’aleshores només ha disputat cinc duels i l’únic que podria donar de bo és un cert rendiment econòmic. Va costar un milió i abans de la pandèmia algun club havia fet alguna oferta relativament interessant.

Jean-Claire Todibo, amb la samarreta del Barça | FC Barcelona

3. Maxi López

La Gallina va arribar al Camp Nou l’hivern de la temporada 2004-2005. Provinent del River Plate, Maxi López havia deixat molt bones sensacions a Argentina i es va considerar una gran oportunitat de mercat, quan la junta directiva de Joan Laporta va pagar 6,5 milions d’euros per ell. Tot i això, el seu rendiment va ser terrible a can Barça. Va ser-hi durant una temporada i mitja, va jugar 19 partits i només va marcar dos gols. Ara bé, tothom recorda la diana contra el Chelsea en partit de Champions, l’única acció destacada com a blaugrana.

Maxi López i Ronaldinho, en arxiu | @MaxiLopez_11

2. Kevin-Prince Boateng

És molt difícil pensar en el pas de Boateng pel Barça i no posar-se a riure. El davanter mig ghanès, mig alemany, amb una trajectòria prou important en diversos equips europeus, va arribar cedit del Sassuolo italià per mitja temporada i va costar un milió d’euros. Va jugar només cinc partits perquè tota pilota que tocava marxava desviada. El més destacat del seu pas pel Camp nou va ser la resposta a un aficionat en una imatge d’Instagram: el davanter va publicar una foto dels seus companys del Barça celebrant un gol, l’usuari li va comentar que “només havia vingut a fer fotos” i Boateng ho va confirmar, però va al·legar que feia “molt bones fotografies”.

Kevin-Prince Boateng, en un partit contra el Sevilla | FC Barcelona

1. Philippe Coutinho

Potser encara és d’hora per parlar, perquè el brasiler encara és a la plantilla del Barça, però només un miracle podria salvar el pas d’aquest jugador pel Camp Nou. Amb un cost de 145 milions d’euros més variables, Coutinho va arribar l’hivern de la temporada 2017-2018 amb la condició d’estrella mundial després de molt bones temporades al Liverpool. El que ha fet a can Barça ja ho sap tothom: una temporada i mitja nefasta, un pas pel Bayern de Munic que serà recordat pel doblet a la tragèdia de Lisboa i una lesió aquest curs que l’està mantenint apartat de la dinàmica de l’equip. Econòmicament, és un zero o, més concretament, un -145.000.000.

Coutinho, abans d’un partit de Champions | Europa Press


Més notícies
Mauricio Pochettino, entrenador del PSG | Europa Press
Pochettino i el PSG tornen a insistir en el fitxatge de Messi
Notícia: Pochettino i el PSG tornen a insistir en el fitxatge de Messi
Comparteix
"Seria molt bonic entrenar-lo", ha declarat el tècnic argentí
Ansu Fati, davanter del Barça | Europa Press
Preocupació per la recuperació d’Ansu Fati
Notícia: Preocupació per la recuperació d’Ansu Fati
Comparteix
El procés es podria allargar més del previst
Piqué celebra el seu gol contra el Dinamo de Kíev | FC Barcelona
“El millor regal” d’aniversari per a Piqué
Notícia: “El millor regal” d’aniversari per a Piqué
Comparteix
El central català ha començat a tocar pilota després de més de dos mesos de baixa
Gerard Piqué, jugador del Barça | Europa Press
Piqué es torna a convertir en el rei de Twitter el dia del seu aniversari
Notícia: Piqué es torna a convertir en el rei de Twitter el dia del seu aniversari
Comparteix
El central del Barça fa 34 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa