Món Esport
El Barça es baralla amb el Madrid per una perla del futbol espanyol

El futbol formatiu dels equips d’Espanya és una fàbrica de joves promeses que sovint s’acaben convertint en grans estrelles del panorama mundial. Així ha passat en les darreres dècades, especialment a la Masia. De Barcelona han sortit grans jugadors, artífexs de grans triomfs. Per exemple, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Carles Puyol o Gerard Piqué van sortir d’ella i, junts, han contribuit enormement el Barça i la selecció espanyola a guanyar un munt de Champions League, Eurocopes i un Mundial.

La Masia, però, no és l’única gran acadèmia nacional. Per exemple, de Las Palmas han sortit també grans jugadors. El cas més recent és el de Pedri. El Barça va descobrir el jove migcampista i el va fitxar quan només tenia 17 anys. El Madrid també ha fet això amb jugadors com Marco Asensio o Sergio Canales. De fet, Canales va sortir del mateix futbol formatiu del qual ha sortit un jove futbolista pel qual ara els mateixos Barça i Madrid es barallen.

Es tracta de Pablo Torre. És un migcampista nascut a Santander, que el mes d’abril farà 19 anys. Ja s’ha consolidat al Racing de Santander, en la categoria de bronze del futbol espanyol. Amb els blanc-i-verds, després de debutar la temporada passada amb només 17 anys, ha marcat deu gols en 25 partits. De fet, en gran part gràcies a ell, lideren actualment el grup 1 de la primera RFEF. Sense anar més lluny, en la golejada per 4-1 al Reial Unió de la darrera jornada, va marcar un doblet i va fer una assistència.

D’altra banda, és un habitual en les convocatòries de les selecció espanyola sub-19. De fet, ha contribuït molt a que aquesta es classifiqui al campionat europeu sub-19 de l’estiu vinent, havent marcat tres dels 10 gols de la selecció en els tres partits de la fase classificatòria.

Té el mateix representant que Xavi i Piqué

Segons informa el diari Sport, l’estiu passat tant blaugranes com blancs ja van intentar fitxar el càntabre, però aquest va pactar amb el Racing la continuïtat d’una temporada més. Segons les mateixes informacions, el jugador està representat Arturo Canales, que també representa, entre altres, Xavi Hernández i Gerard Piqué. I això podria facilitar el traspàs de Torre a un Barça cada vegada més rejovenit.

En el Racing, Torre, que ja duu el número 10 a la samarreta malgrat que és molt jove, juga com a mitjapunta. Segons l’agent espanyol Álex Martínez, també ho pot fer com a interior esquerre i, en termes de característiques de joc, “és un excels receptor de passades entre línies i en zones intermèdies, tant per col·locació com pel seu bon primer control. Acostuma a perfilar-se bé en sortir de la maniobra i decideix bé. Sap protegir bé la pilota i juga ràpid i senzill. Tècnicament és molt bo. Ho demostra especialment en espais reduïts”. Torre, doncs, podria apuntalar un mig del camp blaugrana jove i de luxe, amb Pedri, Gavi, Frenkie de Jong i Nico González.



Més notícies
Franck Kessié, futbolista del Milan | Europa Press
Xavi sedueix un dels objectius del Barça en el mercat de fitxatges
Notícia: Xavi sedueix un dels objectius del Barça en el mercat de fitxatges
Comparteix
El tècnic ha trucat el migcampista del Milan Franck Kessié i confia en que l'estiu vinent arribi a Can Barça
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
El Barça dissenya una nova oferta per convèncer Dembélé
Notícia: El Barça dissenya una nova oferta per convèncer Dembélé
Comparteix
Segons informa el diari Sport, el club li demanaria una renovació a curt termini

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa